Erdoğan: Aklınız vardı da bankaları niye batırdınız?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel mali krizin yüz yılın krizi olarak değerlendirildiğini belirterek, "O krizlerde gemilerini batıranlar, şimdi bu krizde çıkmış bize akıl veriyor. Bu kadar aklınız vardı da o zaman niye kullanmadınız? Aklınız vardı da bankaları niye batırdınız?" dedi.

Partisinin Niğde Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap eden Erdoğan, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve şükranla andı.

İstiklal Marşı'nın "Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal" dizesini hatırlatan Erdoğan, "Mesele bu. İstiklalimizi böyle yazdık ve bu yolculuğa böyle koyulduk. İstiklalimizi elde ettik, şimdi de istikbalimizi elde etmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

Türkiye'nin, hukuksuzluğun, çetelerin cirit attığı bir yer haline getirilmeye çalışıldığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bütün bu karanlık ilişkiler artık gün yüzüne çıkıyor. Tam bir kararlılık içinde çetelerle mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Varsın ana muhalefet partisi lideri bunların avukatlığına soyunsun. Varsın ana muhalefet partisinin yandaş medyası bunları görmezden gelsin, saklasın, üzerini örtsün. Var gücümüzle Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa taşımaya devam edeceğiz."

Kendilerinden önceki yönetimlerin Türkiye'nin zenginliklerini boşa harcadığını ifade eden Erdoğan, "Şimdi anlıyoruz ki istediklerini bu ülkede iktidar yaptılar, istediklerini iktidardan devirdiler. Çok partili hayata geçtiğimizden bu yana Türkiye'de bir iktidar ortalama 16 ay iktidarda kaldı. Biz geldik ilk defa bu çark bozuldu. İş bilenin kılıç kuşananın" dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin ne kadar oy alacağına milletin karar vereceğini belirterek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "Sen ne alacaksın, onu söyle" diye seslendi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben iddialı bir şekilde diyorum ki; eğer benim partim birinci parti olmazsa ben siyaseti bırakacağım. Ama Sayın Baykal sen birinci olamazsan siyaseti bırakmaya var mısın? Ne istiyorum biliyor musun? Bu millet de Sayın Baykal'dan kurtulsun, Halk Partisi de bundan kurtulsun. Çünkü iftira, çamur bunların mesleği haline geldi."

Muhalefetin sanayi üretimindeki düşüşü istismar etmeye başladığını anlatan Erdoğan, "Bütün dünyada işsizlik yükseliyor, bütün dünyada büyüme yavaşlıyor, yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye'yi konuşuyorlar. Bu malum çevreler bunu sanki Türkiye'nin kriziymiş gibi lanse ediyorlar" diye konuştu.

Moral, iyimserlik ve olumlu beklentinin ekonominin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Erdoğan, "Milletin huzurunu bozarsanız, milleti psikolojik olarak olumsuz havanın içine sokarsanız ülkeye ihanet etmiş olursunuz" dedi.

Erdoğan, bugün artık bölgesinde lider ve dünyada güçlü bir Türkiye olduğunu belirterek, "Bugün artık IMF'nin, uluslararası finans kuruluşlarının ve diğer devlet başkanlarının önünde boyun büken, el ovuşturan bir Türkiye yok" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Slogan atmakla milliyetçilik, cumhuriyetçilik, halkçılık olmuyor. Ülkeye, ekonomiye, Türkiye'nin itibara ne kazandırdın? Önce bunu söyleyin lütfen.

Bu ülkenin bir başbakanının, bir başbakan yardımcısının uluslararası camiada yerinin olmaması kadar sakil bir şey olabilir mi? Tabii ki gezeceksin, dolaşacaksın. Sen gideceksin ki onlar da Türkiye'ye gelsin. İşte buyurun, bakın şu anda dünyanın lider ülkeleri Türkiye'ye geliyor mu? Biz de oralara gidiyoruz. ABD'den Rusya Federasyonu'na, Avrupa'nın tüm ülkelerine kadar, Japonya'ya varıncaya kadar hepsi bizi ziyaret ettiler, biz de onları ziyaret ettik. Dünyayla böyle buluşursun, dünyayla böyle iletişim kurabilirsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber