Krizde güvenlik sektörüne talep arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mis Group Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Turan, küresel kriz nedeniyle işini kaybeden gençlerin özel güvenlik sektörüne yöneldiğini belirterek, lise mezunlarının çoğunlukla başvuruda bulunduğu eğitim merkezlerinde, son dönemde aldıkları başvuruların çoğunun üniversite mezunu olduğunu bildirdi.

Turan, yaptığı açıklamada, özel güvenlikçi olabilmek için zorlu bir süreçten geçildiğine değinerek, adayların, etkili iletişim, yangın güvenliği ve tabii afetler, patlayıcı maddeler, kişi koruma, güvenlik sistem ve cihazları, olay yeri koruma, kalabalık yönetimi, uyuşturucu madde bilgileri, ilk yardım, özel güvenlik hukuku ve kişi hakları, güvenlik tedbirleri ve silah bilgisi ve atış eğitimi olmak üzere toplam 120 saatlik eğitim aldıklarını anlattı.

Bu eğitimlere katılan kişilerin, yılda 4 kez açılan sınavlara katılarak ?özel güvenlik sertifikası? almaya hak kazandığını ifade eden Turan, bunun bir iş garantisi olmadığını, ancak herhangi bir sektörde çalışan kişinin, yeni bir meslek edindiğini vurguladı.

Turan, özel güvenlik sektöründe fiilen çalışan kişi sayısının 300 bin civarında bulunduğunu ve bu sayının 2010 yılında artış göstermesini beklediklerini dile getirerek, küresel kriz nedeniyle işini kaybeden gençlerin özel güvenlik sektörüne yöneldiğine işaret etti.

Cevat Turan, Mis Güvenlik Eğitim Kurumunun kurslarına ilginin son aylarda hızla arttığına dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

?Krizde bizi en çok etkileyen şey, başvuru sayısının artması oldu. Lise mezunlarının çoğunlukla başvuruda bulunduğu eğitim merkezimizde şu anda aldığımız başvuruların çoğu üniversite mezunu. Eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını aldıktan sonra resmen 'özel güvenlik kimlik kartı' sahibi olabiliyorlar. Ayrıca firmalar da kriz nedeniyle iş veremediği bazı elemanlarını özel güvenlik eğitimine gönderiyor, bu şekilde çalışanını elinde tutmaya çalışıyor. Bu, kendileri için maliyetleri düşürmek anlamına da geliyor. Son dönemde yüzde 50 oranında artış var. Talep çok fazla.?

Eğitim kurumu olarak kriz nedeniyle iş kayıpları olmadığına, hatta tam tersi bir durum yaşandığına işaret eden Turan, ?Çok farklı mesleklerden başvurular alıyoruz. Asker kökenliler var. Elektronik mühendisleri, veterinerler, işletmeciler geliyor. Üniversite mezunlarının özel güvenlikte yönetici olma şansları yüksek. Firmalarda özel güvenlik elemanı değil de özel güvenlik müdürü olarak çalışabiliyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber