Ergenekon davasının 65. duruşması devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon" davasının 65. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan yargılamanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Doğu Perinçek, Mete Yalazangil, Erol Ölmez, Kahraman Şahin ve Erkut Ersoy dışındaki tutuklu 33 sanık katıldı.

Duruşma, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan Rasim Görüm'ün savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Tutuklu sanık Görüm, savunmasını yaptı

- "Ergenekon" davasının 65. duruşmasının öğleden önceki oturumu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu sanık Rasim Görüm savunmasını yaptı ve çapraz sorgusu tamamlandı. Duruşmaya saat 13.30'dan itibaren devam edilecek.

Ergenekon'da sorgulanan Rasim Görüm iddiaları reddetti

- Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından olan ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasıyla ilgili Ataşehir'de yapılan toplantıya katıldığı öne sürülen tutuklu sanıklardan Rasim Görüm, savunmasını yaptı.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada savunmasını yapan Rasim Görüm, davanın tutuklu sanıklarından Hüseyin Görüm'ün amcası olduğunu söyledi.

Görüm, 24 Mayıs 2008 sabahı maskeli ve silahlı yaklaşık 40 polisin evini bastığını ve kendisine, "Ergenekon davası için buradayız, bizi uğraştırma, silahlar nerede?" dediklerini öne sürdü.

Polisin kendisine, "Evinde neden Türk bayrağı asılı? Cumhuriyet gazetesi okuyor musun?" gibi sorular yönelttiklerini iddia eden Görüm, taksicilik yaptığı arabada da arama yapıldığını ve her iki yerde de hiçbir şey bulunamadığının tutanakla tespit edildiğini ileri sürdü.

Rasim Görüm, polis sorgusunda Danıştay davası sanıklarından Osman Yıldırım'ın kendisini teşhis ettiğinin söylendiğini öne sürerek, ayrıca kendisine "Muzaffer Tekin ve Veli Küçük'ü tanıdığını söyle" şeklinde telkinde bulunulduğunu iddia etti.

Görüm, polise, ailesiyle gittiği Şile gezisinde sadece Veli Küçük'ü gördüğünü ama tanıştırılmadığını anlattığını, polislerden çok baskı gördüğünü, bu nedenle Adli Tıp'ta "psikolojik baskı gördüğünü" aktardığını dile getirerek, adli tıp raporunu gösterdi.

Yıldırım'ın, kendisinin Muzaffer Tekin'in korumalığını yaptığını ileri sürdüğünü belirten Görüm, "İstanbul'a 2-3 yıldır gelmemiştim. Sakarya Hendek'te yaşayan bir insan olarak nasıl İstanbul'da yaşayan bir insanın korumalığını yaparım? Ben Muzaffer Tekin'in ev adresini bilmem, iş adresini bilmem. Sadece görmüşlüğüm ve merhabalaşmışlığım vardır" dedi.

Ataşehir'de bir villada yapıldığı iddia edilen toplantının olduğu tarihlerde Hendek'te bulunduğunun baz istasyonu kayıtlarından da anlaşıldığını belirten Görüm, aynı tarihlerde Osman Yıldırım ve Alpaslan Aslan'ın bu bölgede bulunduklarının ve gün içinde bir kaç kez görüşme yaptıklarının ise yine baz istasyonu kayıtlarından ortaya çıktığını söyledi.

Görüm, Osman Yıldırım'ın kendi ablasını öldürme, nüfus kağıdında tahrifat yapma ve 18 yaşındaki öz yeğenini pazarlama gibi suçları bulunduğunu iddia ederek, "Bu tür suçları olan bir adamın savcılar nezdinde niçin muteber bir adam olduğunun nedenini engin tecrübelerinize bırakıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber