Ergenekon şüphelisi uzman çavuşta 2 tabanca ele geçti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mart 2009 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgür CEBE/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'da dün gözaltına alınan jandarma uzman çavuş Mehmet Çolak asker nezaretinde İstanbul'a gönderildi. Çolak'ın üzerinde ve kaldığı misafirhanede yapılan aramada 1'i kendisine ait 2 tabanca ve bu silahlara ait şarjör ve mermiler ile bazı gazete kupürleri ele geçirildi.

Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve Zirve yayınevi baskınını azmetirmek iddiasıyla dün Diyarbakır'da gözaltına alınan jandarma uzman çavuş Mehmet Çolak'ın kaldığı jandarma misafirhanesinde, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talebi üzerine Diyarbakır Özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığı'nın talimatıyla polis tarafından arama yapıldı. Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı polis ekiplerince uzman çavuşun kaldığı odada yapılan aramada 1'i kendisine ait 2 tabancaya el konuldu. Silahların yanısıra Çolak'ın odasında Zirve yayınevi ve Ergenekon terör örgütüyle ilgili çeşitli basın yayın organlarında çıkan haber kupürleri ve 2 cep telefonuna da el konuldu.

Özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi yedek hakimliğinden el konulan eşyalarla ilgili alınan onama kararından sonra Mehmet Çolak hakkında tutuklama kararı verildi. Çolak, muvazzaf olduğu için polise teslim edilmedi ve asker nezaretinde sorgulanmak üzere Ergenekon soruşturmasının yürütüldüğü İstanbul'daki Beşiktaş Adliyesi'ne gönderildi. Çolak'ın Zirve yayınevinin baskını sırasında Malatya'da görev yaptığı ve buradaki görev süresini tamamladıktan sonra Diyarbakır'a tayin olduğu bildirildi.

Uzman Çavuş Çolak'ın adı Diyarbakır'da geçen ay tutuklanan Dicle Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olan Abdurrahim Doğru'nun ifadelerinde sıkça geçiyordu. Doğru, adı geçen kişiyi ?Şeyhmus Yüzbaşı' olarak tanıdığını ve isminin Mehmet Çolak olduğunu Emniyette öğrendiğini belirterek savcıya verdiği ifadesinde, ?Benden 1000 lira borç para istedi, ancak vermedim. İyi ki de vermemişim yoksa Ergenekon'a finans sağlamakla da suçlanırdım? demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber