YÖK Genel Kurulu üyeliği için Sait Bilgiç aday gösterildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerarası Kurul toplandı

Üniversitelerarası Kurul toplandı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ve Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan Ceylan başkanlığında Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Salonu'ndaki toplantının ilk bölümü basına açık olarak yapıldı.


YÖK Genel Kurulu üyeliği için Sait Bilgiç aday gösterildi

Üniversitelerarası Kurul'da (ÜAK) 1 Mart tarihinde görev süresi sona eren Prof. Dr. İsa Eşme'nin yerine YÖK Genel Kurulu üyeliği için Prof. Dr. Sait Bilgiç aday gösterildi.

Yapılan oylamada 80 oy ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç'in ismi belirlendi. Bilgiç, "İlk aşama tamamlandı, şimdi ikinci aşamayı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Bilgiç'in YÖK üyeliği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı ile kesinleşmiş olacak.

Sait Bilgiç, 1987 yılında doktorasını tamamladı. 1987 yılında OMÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Anabilim Dalında Uzman, 1988'de Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. 1989'da doçent, 1997 de ise profösör unvanı kazandı. 6 yıl Anatomi Anabilim Dalı başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve üniversite senatosu üyeliği ile 4 yıl üniversite yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. OMÜ Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Müdürlüğünü yaptı. 15'i yurt dışı olmak üzere 50 kadar makalesi ve bir kitabı bulunuyor. 2003-2004 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen YÖK Kanunu değişiklik çalışmaları için oluşturulan danışma kurulunda bulundu. Samsun Aydınlar Ocağında iki yıl genel başkan olarak, 2006-2007 yıllarında da İlim İstişare Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber