Helikopter ambulanslarla 250 hasta taşındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2 aydır hizmette olan helikopter ambulanslar ile 250 hasta taşıdıklarını açıkladı. Bakan Akdağ, 7 olan helikopter sayısını 15'e çıkaracaklarını söyledi.

Sağlık yatırımlarını incelemek üzere karayolu ile Ankara'dan Çorum'a gelen Bakan Akdağ, Sungurlu ilçesinde yeni yapılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Hastane girişinde vatandaşların alkışlarıyla karşılanan Akdağ, yapımı tamamlanmak üzere olan hastaneyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akdağ, daha sonra hastane bahçesinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Akdağ, Türkiye'de doğru hizmetlerle çok güzel işlerin yapılabileceğini gösterdiklerini söyledi. İki ay sonra yeni hastanenin hizmete gireceği müjdesini veren Bakan Akdağ, "Bu hastanenin enteresan bir hikayesi var. Ben sağlık bakanı olduktan sonra ilk kez Sungurlu'ya geldiğimde bu hastanenin deprem güçlendirmesi yapılması gerektiği ve yıllardır yapılmadığını öğrendim. İnceledik, buraya güçlendirme yapılamayacağını gördük. Bu AK Parti'nin vizyonuna yakışmaz diyerek yeni bir hastane yapmaya karar verdik. 2007 yılında temelini attığımız bu hastaneyi iki ay sonra hizmete açacağız." diye konuştu.

Geçmiş hükümetlerin bu tarz hizmetleri çok geç süreler içerisinde yaptığını ifade eden Bakan Akdağ, şunları söyledi: "Soruyorum size, geçmişte böyle bir hastanenin temeli atılsaydı kaç yılda biterdi? Göreve geldiğimizde Çorum'da 12 yıldır bitirilemeyen hizmetler vardı. Biz onları da bitirdik. Sizler için yönetimdeyiz. Bir söz vardır marifet iltifata tabidir derler. 2002'den bu yana sizlere hizmet ediyoruz ve bu hizmetler karşılığında iltifatınızı alıyoruz. Tüm hizmetlerimiz sizlere helal olsun. Bu hizmetler size bizim haşa bir lütfu değil, cefakar, çilekeş Anadolu halkının hakkıdır. Biz sizlere borçluyuz ve bu borcumuzu hizmetlerle ifa ediyoruz. Bizler yönetime sizlerin efendisi olmak için gelmedik sizlere hizmetkar olmak için geldik."

Eski sağlık sistemini de eleştiren Bakan Akdağ, "Eskiden doktorun muayenehanesine gitmeden tedavi olabiliyor muydunuz? Bıçak parası, doktor parası vermeden ameliyat olunmuyordu. Kaç kişi eşinin, annesinin bileziğini bozdurarak ameliyat oldu. Eskiden ambulans bile hastayı götürürken mazot parası alınıyordu. Şükürler olsun ki sistem değişti. Bunların hepsine son verdik." şeklinde konuştu.

HELİKOPTER AMBULANS SAYISI 15'E ÇIKACAK

Yaklaşık iki ay önce hizmete giren helikoptere ambulanslara da değinen Bakan Akdağ, şöyle konuştu: "Allah korusun yarın acil bir durumunuz olursa, tek bir numarayı tuşlamanız yeterli. 112'yi arıyorsunuz sağlık ekiplerimiz hızır gibi sizlere yardıma koşuyor. Bırakın ambulans için mazot parası istemeyi artık acil hastalarımızı helikopter ambulanslarla taşıyoruz. Şu anda yedi helikopter ambulansımız var bunların sayısını on beşe çıkartmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar da 250 hastayı gerekli kuruluşlara helikopterle taşıdık."

Bakan Akdağ, cuma namazını Yenihayat Camii'nde kıldıktan sonra incelemelerde bulunmak üzere Alaca ilçesine hareket etti.

Alaca'da Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, burada da halka hitap etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber