Çukurova TV'nin yayınının durdurulmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mart 2009 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Çukurova TV'nin yayınının durdurulmadığını, Kurul tarafından kendilerine tahsis edilen kanal dışında izinsiz yayın yaptığının tespit edilerek uyarıldığını bildirdi.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Adana'daki Çukurova TV'nin yayınının Kurul tarafından durdurulduğu yönünde gerçek olmayan haberler yapıldığı belirtildi. Çukurova TV'nin RTÜK tarafından tahsis edilen kanal dışında yayın yaptığının tespit edildiği bildirilen açıklamada, izinsiz yayınla ilgili hususların kendilerine tebliğ edildiği aktarıldı.

RTÜK, ilgili kanala İzinsiz yayına devam edilmesi halinde yasal işlem yapılacağı uyarısında bulunduklarını, tahsis edilen kanaldan yayına devam edilmesi halinde herhangi bir işlem yapılmayacağını açıkladı.


RTÜK, Aytaç Durak'ın televizyonunu kapattı haberleri gelmişti

ADANA, (DHA)

SEÇİMLERDEN kısa süre önce AKP'den istifa ederek MHP'den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a ait yerel Çukurova TV, RTÜK kararı ile kapatıldı. Kapatma kararının, daha önce izinsiz frekans değişikliği ile ilgili olduğu belirtildi.

Çukurova TV, bugün saat 14.28'de Başkan Durak'ın bir gün önce bir toplantıda yaptığı konuşması yayınlanırken, ?Flaş flaş özgür basına bir saldırı daha' diye alt yazı geçti. 7 dakika sonra da ekran karardı, sadece alt yazı akmaya başladı. Alt yazıya ek olarak, ?Yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimi öncesi televizyonumuz, RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın talimatıyla siyasi baskılarla kapatılmak isteniyor' cümlesi akmaya başladı. Çukurova TV Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Durak da kararı doğruladı, yorum yapmak istemedi.

Yerel seçim döneminin başlaması ile birlikte Çukurova TV MHP'li adayların tanıtım programlarına ağırlık verirken, belediye başkanlığı danışmanları da belediyenin yaptığı çalışmaları övüyor, projeleri tanıtıyorlardı.

Başkan Durak, son günlerde yaptığı açıklamalarda sık sık AKP'nin siyasi gücü ile hizmetlerinin engellendiğini, içmesuyunu şişeleme tesislerine ruhsat işleminin geciktirildiğini, seferlere başlayacak olan metroya da elektrik bağlanmak istemediğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber