TSK'nın sert cevabına, Arınç da sert cevap verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genelkurmay'dan Arınç'a "paşa" tepkisi

Genelkurmay, ''İyi ki bu paşalarla savaşmamışız'' diyen Meclis eski Başkanı Bülent Arınç'ın sözlerini 'önyargılı' ve 'saptırıcı' bulduğunu belirtti.

Genelkurmay Karargahı'nda yapılan basını bilgilendirme toplantısında İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, ''Bu kişinin TSK hakkındaki görüşleri zaten bellidir. Bu tür konuşmalar doğruları değiştirmez. Hukuk fakültesi mezunu biri yargı kararı olmadan kişileri suçlayamayacağını öğrenmeli'' dedi.

Gürak, dün Kuzey Irak'a hava harekatı yapıldığını ve Zap ile Avaşin'in bombalandığını açıkladı.

ARINÇ NE DEMİŞTİ

"Bakın bugün bir davanın yeni bir iddianamesi hazırlandı ve açıklandı. Neler var neler... Konuşuldukça bu ülkede neler varmış, kimler ne yapmış, kimler kimlerle işbirliği yapmış, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü kimler dinamitlemiş, siyasi suikastların arkasında ne varmış, Türkiye'yi karıştıran güçler neyi hesaplamış ve Ak Parti iktidarı bütün bunlara karşı nasıl dimdik ayakta kalmış bunu görüyoruz.

Emekli orgenerallere ait ses kayıtları ortaya çıktı. Aman Allah'ım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Siyasetle uğraşmışlar, darbelerle uğraşmışlar. Memlekette kendi kafalarına göre uygun buldukları işleri yapmak için maalesef yasa dışı güçlerle bile iş birliği yapmaktan çekinmemişler. Bu çok yanlış bir şey, ama eğer Türkiye'de Ak Parti iktidarı olmasaydı, bunlara karşı hiçbir hükümet ayakta kalamazdı. Bizi biz yapan bunlarla mücadele etme noktasıdır."


Arınç'tan TSK'ya cevap

Genelkurmay, ''İyi ki bu paşalarla savaşmamışız'' diyen Meclis eski Başkanı Bülent Arınç'ın sözlerini 'önyargılı' ve 'saptırıcı' bulduğunu belirtmişti. Arınç'tan Genelkurmay'a jet hızıyla yanıt geldi. Arınç, "Kimsenin emir eri değilim" dedi.

İşte Arınç'ın TSK'ya cevabı:

"Ben de ajanslardan okudum Sayın Paşa şunu söylüyor. Benim düşüncelerim biliniyormuş, ben hukuku bilmiyormuş ve ben orduyu yıpratıyormuşum. Sayın Paşa yanlış bir açıklama yaptı. Bu sözler benim muhatabım olamaz. Ben bana sorulan birçok soruya muhatap olmama rağmen cevap vermedim.

Haksız suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Ben nerede ne konuşulmasını bilen biriyim. Ben bir asker çocuğuyum. Ben asla TSK'yı yıpratmam. Orduyu sevmek kimsenin tekelinde değildir.

Bu açıklamanın hukukla ne ilgisi var anlamadım. Ben hukuk okudum ve avukatlık yaptım. Ben hukuku günlük çıkarlar için hukuku satmam, ben birilerine benzemem. Ben 27 Mayıs'ı protesto ederek Meclis'e giren kişilerin şimdi darbe şakşakçılardan da değilim. Ben kimsenin emir eri değilim.

Dolayısıyla bana kimse hukuku öğretmeye çalışmasın.

Benim söylediğim şudur: Bu ülkenin ordusunun görevleri bellidir. Kime karşı sorumlu oldukları bellidir. Biz sivil yönetim içindeyiz. Biz askeri vesayet altında bir ülke değiliz. Demokratik bir ülkeyiz. Sivilleri azarlamak ve sivillerin üzerinde demoklesin kılıcı gibi olmak olmaz. TSK tertemiz çocuklardan oluşmaktadır. Onun için kimsenin bu kurumu yıpratmaya hakkı yoktur.

Ancak bu kurumda görev yapmış bazı kişilerin şimdi ortaya çıkarak siyasete bulaşmış olmaları kabul edilecek şey değildir.

Masumiyet karinesini gayet iyi biliyorum. Bir zamanlar bazı masum insanları fişleyenlerin kim olduğunu da iyi biliyorum.

Eski Genelkurmay başkanlarından birinin bugünlerde yayınlanan kasetlerinden birinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giren bir parti başkanından Pez? diye başlayan bir hakaretle bahsediyor. Ayrıca bazı parlamenterlerden ?Lan? diye bahsediyor. Ben bir siyasetçiyim.

Siyasetçi bir paspas değildir. ?Ben o başbakana ayrıl dedim ayrıldım? anlayışı kabul edilemez"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber