Tıp fakültelerindeki rotasyona tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul toplantısına katılan bazı rektörler, "tıp fakültelerindeki rotasyon uygulamasına" tepki gösterdi. Gazi Üniversitesi'nde (GÜ) gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul toplantısına katılan bazı rektörler, YÖK'ün öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması amacıyla tıp fakültelerinde başlattığı rotasyon uygulamasına yönelik gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GÜ Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, "rotasyon uygulamasının iyi değerlendirilmiş bir planlama olmadığını" söyledi. Ayhan, "Eğitim-öğretim yılının yarısında böyle bir tehcirin öngörülmesi, üniversitelerle görüşülmeden böyle bir tehcirle ilgili karar alınması, hem giden üniversitelere herhangi bir katkı sağlamaz, hem de gönderen üniversitelere büyük sıkıntılar yaratır" dedi.

Bu uygulamanın daha iyi planlanmasını beklediğini açıklayan Ayhan, üniversite olarak yeni kurulan üniversitelere yardıma her zaman hazır olduklarını ifade etti. Ayhan, "Ama yardımın usülü bu olmamalı. Eğitim-öğretim yılının tam yarısında öğretim üyelerinin bu şekilde ve 15 gün içerisinde 'Siz hicret edeceksiniz. Tehcire tabisiniz' diye onları göndermek, üniversiteleri büyük ölçüde sıkıntıya sokar diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber