Erdoğan'dan Baykal'a: Fıkra gibi adamsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal sen CHP'nin başında olduğun sürece siyasette mizaha evvellallah gerek yok. Şaka gibi adamsın, mizah gibi adamsın, fıkra gibi adamsın" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Eskişehir Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu.

Eskişehir'in artık doğu ile batı arasında bir kesişme noktası haline geleceğini belirten Erdoğan, şehrin hızlı tren ile farklı bir kent olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi, geçerken gördüm. 'Buyursunlar gelsinler' diye bir şey gördüm. Yok yani, yoksa 'gelmesinler mi' diyecektin? Böyle bir yetkin mi var? Biz hem de gelirken 250 kilometre hızla geliyoruz, 250 kilometre hızla... Sadece hızlı trenimizle değil, gönülleri fethede fethede geliyoruz. Bizim gelişimiz bu, farklılığımız bu. Onun için Türkiye'nin 81 ilinin 81'inde varız."

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sayın Baykal buraya gelirse siz ona fıkra anlatın. Eskişehirli, Sivrihisarlı Nasrettin Hoca'nın fıkralarından anlatın. Diyor ki, 'AK Parti yüzde 52'nin altında oy alırsa başarısız olurmuş'. Bakın, Sivrihisarlı Nasrettin Hoca sokakta bir şeyler arıyormuş. 'Hocam ne arıyorsun?' demişler. 'Yüzüğümü kaybettim' demiş. 'Hoca yüzüğünü nerede kaybettin?' demişler. 'Evde kaybettim ama orası karanlık. Onun için burada arıyorum' demiş. Şimdi Sayın Baykal da sağolsun başarıyı CHP'de değil, AK Parti'nin kapısının önünde arıyor. Başarıyı, başarısızlığı kendi oy oranlarıyla değil, AK Parti'nin oy oranlarıyla ölçüyor.

Karacaoğlan ne güzel demiş: 'Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca.' Sayın Baykal ne diyor? Yüzde 34 başarı değil, yüzde 42 başarı değil, yüzde 47 başarı değil, yüzde 52 başarı değil. Çünkü 'benim değil' diyor. Tilki uzanamadığı üzüme ne der? 'Koruk' der. Olay bu kadar basit.

Sayın Baykal sen CHP'nin başında olduğun sürece siyasette mizaha evvellallah gerek yok. Şaka gibi adamsın, mizah gibi adamsın, fıkra gibi adamsın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber