8 ilde eşzamanlı ihale operasyonunda 6 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2009 07:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bazı illerdeki hastanelerin tıbbi cihaz ve medikal malzeme ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişiden 6'sı tutuklandı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 25 zanlı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerice, sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayına getirildi.

Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak tarafından sorguları tamamlanan 25 zanlı, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Ankara Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan zanlılardan 6'sı tutuklanırken, 19'u serbest bırakıldı.


Medikal firmalarının ihalelerde usulsüzlük yaptığı anlaşılınca, 'Santrifüj' isimli operasyon yapıldı. Gözaltına alınan 29 kişi arasında bir de başhekim yer aldı.

Bazı illerdeki hastanelerin tıbbî cihaz ve medikal malzeme ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı.

Yolsuzlukla suçlananlar arasında bir de başhekim var. Ankara polisi, istihbarî çalışmalar sonucu bazı medikal firmalarının, hastane ihalelerinde usulsüzlük yaptıklarını tespit etti. Olayın başka illeri de kapsadığı belirlenince 'Santrifüj' adı verilen kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Ardından da Ankara, İstanbul, Konya, Batman, Trabzon, Kırşehir, Diyarbakır ve Edirne'de eşzamanlı operasyonlar yapıldı. Liderliğini İ.S.'nin yaptığı şebekeye mensup oldukları ileri sürülen 29 kişi gözaltına alındı. Sorgulamalar neticesinde 4 kişi serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlardan birinin başhekim, ikisinin doktor, diğerlerinin medikal firma sahibi ve yetkilileri olduğu belirtildi. Batman Devlet Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi, Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastanesi, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Hastanesi, Türkiye Şap Enstitüsü hastanelerine ait 24 ihalede usulsüzlük yapıldığı ileri sürülüyor. Zanlıların tıbbî cihaz ve medikal malzeme alımlarında sahte belge düzenledikleri, ihalelere katılacak firmaların ihale öncesi aralarında gizli anlaşmalar yaptıkları, kazanılamayan ihalelerin iptali için girişimde bulundukları, kazanılan ihalelerde şartnameye uygun malzeme teslim edilmeyerek devleti milyonlarca lira zarar ettirdikleri savunuluyor. Hacettepe Üniversitesi kütüphanesinin kitap alımında da usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyor. Operasyonlar sırasında İ.S. adlı medikal firma sahibinin işyerindeki aramalarda, Osmanlı, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait 186 parça metal sikke ve yüzük ele geçirildi. Ankara, Cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber