Seçim Kurulu, belediye gazetesini yasakladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Mart 2009 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin su faturalarına iliştirerek abonelere dağıttığı ?Önce Adana' adlı gazetenin dağıtımı seçim kurulu kararı ile durduruldu.

CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, MHP adaylarının propaganda malzemesi haline getirildiğini öne sürdüğü gazetenin kamu hizmeti görülürken dağıtılması üzerine ı tüm merkez ilçe seçim kurullarına başvurduklarını, Seyhan İlçe Seçim Kurulu'nun bu gazetenin dağıtımını durdurma kararı verdiğini, diğer seçim kurullarından da benzer karar alınmasını beklediklerini, ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Seyhan, belediye otobüslerinde kullanılan propaganda amaçlı ilanlarla ilgili olarak da şikayetleri bulunduğunu belirtti.

Daha önce adı ?Gerçek' olan gazetenin su faturaları ile birlikte dağıtımına karşı 1 yurttaşın dava açtmış, mahkeme ?istemeyenlere gönderilemeyeceği' yönünde karar vermişti. Halk arasında ?Su gazetesi' olarak tanınan gazetenin MHP'den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın icraatlarına ve muhaliflerine suçlamalarına yer veriyor, yaklaşık 300 bin adet dağıtıldığı ileri sürüldü. Seçimler yaklaşınca da daha sık yayınlanıp, ASKİ'nin ?sayaç kontrolü' makbuzları ile dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber