Kaza yapan ambulans şöförü memura 10 milyarlık zimmet çıkarıldı

Haber Giriş : 16 Aralık 2004 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da hasta almaya giden devlet hastanesinin ambulansı kaza yaptı. Hastane yönetimi kazada hasar gören kaskosuz ambulansın tamiri için kazada yüzde 100 kusurlu bulunduğu bildirilen şoföre 10 milyar liralık zimmet çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Ünye Devlet Hastanesi'nde ambulans şoförü olarak çalışan Turan Karabulut, 9 Ekim akşamı nöbetini tamamlayıp evine geldikten sonra acil bir hasta olduğu gerekçesiyle tekrar göreve çağrıldı. Karabulut, hastayı almaya giderken kaza yaptı ve olayda yüzde 100 suçlu bulundu.

Omurgasında ve ön küreğinde ciddi kırıklar tespit edilen Karabulut, beline takılan kaskla uzun süre hastanede tedavi gördü. Öte yandan hastane yönetimi de kazada hasar gören kaskosuz ambulansın tamiri için Karabulut'a 10 milyar liralık zimmet çıkardı.

Maddi durumu iyi olmayan ve hastane masraflarını ödeyemeyen Karabulut için, Türkiye Sağlık-Sen harekete geçti. Sağlık-Sen Ordu Temsilciliği, Sağlık Bakanlığı'nı mahkemeye verdi. Daha sonra hastane yönetimi ile sendika arasında yapılan anlaşma ile sendika davadan, hastane yönetimi ise 10 milyar liralık zimmetten vazgeçti. Sağlık-Sen, sağlık durumu iyiye giden Karabulut için bankada hesap açarak yardım kampanyası başlattı.

SAĞLIK-SEN'DEN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA SERT ELEŞTİRİLER

Sağlık-Sen Genel Mali Sekreteri Ömer Güngörmüş, Türkiye'de hizmet veren ambulansların önemli bir bölümünün kaskosuz olduğunu söyledi. Ambulanslara kasko yaptırılması konusunun toplu görüşme masasında hükümet temsilcilerine ilettiklerini ve söz aldıklarını belirten Güngörmüş, "Üyelerimizin başına gelen kazalarda özellikle ambulans şoförleri meydana kazada kusurluysa Sağlık Bakanlığı zimmet çıkarıyor. Ambulansların çoğunda kasko yok. Can kurtarmak için hız yapan ve trafik kurallarını ihlal etmek zorunda kalan ambulans şoförleri kaza sonrası araçların tamir ücretini ödemek zorunda kalıyor. Bu büyük bir çelişkidir" diye konuştu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, ambulanslarda yeterli sayıda şoför çalıştıramayan Sağlık Bakanlığı'nı uygulamalarını eleştirdi. "Fedakarca çalışırken başına türlü işler açılan, dövülen, hakarete uğrayan acil servis çalışanlarımızın çilesi ne zaman bitecek?" diye soran Kahveci, şunları söyledi:

"Turan Karabulut, kaza yaptığı gece nöbetini tamamlayarak evine dönmüştü. Başka şoför olmadığını bildiği için göreve çağrıldığında hiç düşünmeden kalkıp ambulansının direksiyonuna geçti. Hastayı kurtarmak için gaza yüklendiğinde de başına bu talihsiz kaza geldi. Şimdi sendika olarak soruyoruz. Elindeki devlet hastanelerini tam kapasite ile çalıştıramayan, ambulanslarında bile yeterli sayıda şoför çalıştıramayan Sağlık Bakanlığı, SSK hastanelerini de bünyesine katarak nasıl hizmet verecek? Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı, Aile Hekimliği Projesi'ni, SSK hastanelerinin devri projesini ardı ardına sıralayan Sağlık Bakanlığı, sendikaların, çalışanların ve kamuoyunun desteğini alma ihtiyacı hissetmeden başlattığı bu uygulamaları nasıl başarıya ulaştırabilecek? Peki talihsiz üyemiz ambulans şoförü Turan Karabulut'un hali ne olacak? Fedakarca çalışırken başına türlü işler açılan, dövülen, hakarete uğrayan acil servis çalışanlarımızın çilesi ne zaman bitecek?"

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber