Bakan Çiçek: Erken seçim yok, olsa da bir şey değişmez

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mart 2009 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşar ANTER/MİLAS (Muğla),

Milas Adliye Sarayı'nı ve AKP Belediye Başkan adayı Mustafa Yalçın'ın seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Cemil Çiçek, çiçeklerle karşılandı. 200 kişilik gruba hitap eden Çiçek, erken seçim iddialarına tepki gösterdi, 2012 yılına kadar seçim olmayacağını söyledi. Çiçek, ?Önümüzdeki seçimler iktidar seçimi değil bir hizmet seçimidir. Sizi yönetecekleri değil hizmet edecekleri seçeceksiniz. Muhalefet ise aç tavuğun rüyasında darı gördüğü gibi erken seçim hayali görüyor. Şimdilik böyle bir durum yok. Erken seçim olacak ise buna parlamento karar verir. Muhalefettekiler ikide bir ?seçim' diyorlar, biz iktidara, onlar muhalefete alıştı. Bugün seçim olsa yine biri değişiklik olmaz, durmayız yola devam ederiz? dedi.

Türkiye'de siyaset ve siyasetçiye güvenin azaldığını vurgulayan Çiçek, belediye başkan adaylarından yapamayacakları sözü vermemelerini istedi. Çiçek, ?Seçimler öncesi AKP'ye gelip aday olmak isteyip de aday olamayanlar başka partilerin kapılarını aşındırdı. Demek ki bunlar hizmet değil koltuk sevdasında. Bu yüzden kapı kapı dolaşarak adaylık bekleyen yalama siyasetçilerle işimiz olmaz. Çünkü bunlar bizleri de yalancı durumuna düşürüyor? diye konuştu.

Muğla ve ilçelerine geçen yıl 3 milyonun üzerinde turist geldiğini, ancak yeterli belediyecilik hizmeti verilememesinden kaynaklı olarak, turist kalitesinde düşme olduğunu savunan Çiçek, şöyle konuştu:

?Muğla ve ilçeleri evimizin misafir odası gibi. Buralar, konuklarımızı en güzel, en temiz ağırladığımız yerler olmalı. Çünkü bu turizm kentleri, Türkiye'nin imajı ve gelişmişliğinin yurt dışına yansıması açısından önemli. Ancak örneğin Milas gibi borcu 22 trilyona ulaşan tarih ve kültür kentinin belediye başkanı bir gün olup bana gelip yardım ve destek istemediği için üzüntü duyuyorum. Muğla ve turizm kentleri ülkemizin imajıdır, dünyadaki markasıdır. Bu nedenle en iyi yerel hizmetlerin burada verilmesi gerekir. Gelen yabancı konukların mutlu ayrılmasını sağlamak gerekir. Bu nedenle şimdiye kadar olan belediyelerin yerine bir de AKP'li belediyeyi deneyin hizmetlerin nasıl yapıldığını görün.?

?TOKİ'NİN SİHİRLİ ELİ MUĞLA'YA DEĞECEK'

Türkiye'de yaşam koşullarını iyileştime açısıdan 6 yılda sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini öne süren Cemil Çiçek, başkent Ankara'nın kısa bir süre öncesine kadar 4'te 3'ünün gecekondu olduğunu ve vatandaşların modernlikten uzakta bir yaşam sürdüğünü iddia etti. Çiçek, ?Ancak tüm bu sıkıntılar TOKİ'nin yarattığı mucize kentler ve yaşam alanları ile sona erdi. TOKİ 330 binin üzerinde konut yapıp vatandaşa teslim etti. Ancak Muğla gibi illerimizde henüz belediyeler aşılamadığı için bu hizmetleri veremedik. Ancak TOKİ'nin sihirli eli Muğla'ya mutlaka değecek, özellikle turizm kentlerinde ağır maddi koşullar altında görev yapan işçi memur rahat nefes alacak. Belediyeler destek olmaz ise TOKİ için her türlü konut yapma amacıyla arsa arayışını sürdüreceğiz, kısa sürede TOKİ'nin sihirli eli Muğla ve ilçelerine değecek? diye konuştu.

Çiçek, Milas belde ve adayları ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Kavaklıdere'ye hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber