Milletvekillerine dolandırıcı şoku

Haber Giriş : 16 Aralık 2004 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 6 ilde kendisini milletvekili olarak tanıtarak 'işe yerleştirme vaadiyle' muhtarları dolandıran, astsubaylıktan atılma bir kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği dedektifleri, bir kişinin, milletvekillerinin isimlerini kullanarak TEDAŞ ve SSK'da işe alacağı vaadiyle muhtarları dolandırdığı yönünde gelen ihbar üzerine yaptığı operasyonda Ali Rıza K. adlı kişiyi gözaltına aldı.

TSK'dan rüşvet aldığı iddiasıyla atılan astsubay Ali Rıza K'nın, Van Milletvekili Halil Kaya, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ve Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Hakkari Milletvekili Fehmi Öztünç ve Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın adlarını kullanarak dolandırıcılık suçu işlediği tespit edildi.

Zanlının Bitlis, Van, Adıyaman, Kars, Kahramanmaraş ve Hakkari'de muhtarları telefonla arayarak köylerinde işsiz olan kişileri TEDAŞ ve SSK'ya yerleştireceği vaadinde bulunduğu ve 9 muhtardan yaklaşık 20 milyar lira para dolandırdığı tespit edildi. Zanlının ismini kullandığı Hakkari milletvekillerinden Fehmi Öztunç ise, emniyete gelerek şikayette bulundu.

Öztunç yaptığı açıklamada, muhtarın kendi makamına gelerek 'Bizim iş ne oldu?' sorusu üzerine olayın ortaya çıktığını söyledi. Öztunç, "Olayı öğrenir öğrenmez polise bildirdim. Polisler de konuyu araştırarak bizim ismimizi kullanan kişiyi yakaladı" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber