Tunceli'de PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de PKK'ya yönelik geniş çaplı bahar operasyonu başlatıldı.

Kış üstlenmesi için kullandıkları barınaklardan çıkan PKK'lıların yeni eylem planları için yer değiştirmeye başladığına dair bilgiler alınması üzerine operasyon başlatıldı.

Tunceli merkeze bağlı Zel Dağı, Buyerbaba, Kutudere Vadisi ve Zağge Mevkii, Ovacık ilçesine bağlı Ahpanos Vadisi, Çanbulak ve Nazimiye ilçesine bağlı Dokuzkaya bölgelerine sabah saatlerinden itibaren çok sayıda asker sevk edildi.

Bölgede kalabalık grup olduğu ve kış süresi boyunca bu bölgelerde üstlendikleri tespit edilen PKK'lılara yönelik başlatılan operasyonda jandarma özel harekat timleri hakim tepelere indirilirken, kalabalık grup oldukları tespit edilen PKK'lıların bulunduğu geçiş noktaları gün boyunca bombardımana tutuldu.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, örgütün Tunceli, Erzincan ve Sivas sorumlusu Baver kod adlı Süleyman Şahin'in kalabalık bir koruma grubuyla birlikte hareket ettiği ve sıkı bir şekilde korunduğu öğrenildi.

Terör örgütünün 2008 yılında araziyi mayınlama ihtimaline karşın ise güvenlik güçleri çok sayıda bomba imha ekibi ve jammer(Sinyal bozucu) cihazını operasyon bölgesine gönderdi. Operasyon sonuçlarına ilişkin şu ana kadar her hangi bir açıklama yapılmazken bölgeye havadan ve karadan sevkiyatlar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber