Kurtulmuş'tan 'kömür dağıtmayacağım' sözü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gölhisar - Saadet Partisi Genel başkanı Numan Kurtulmuş, "Açık söylüyorum ve söz veriyorum: İktidara gelince kömür, buzdolabı ve pirinç vermeyeceğim. Hükümetin bu yardımları Türkiye'nin mağdurları ve yoksullarıyla dalga geçmek demektir" dedi.

Kurtulmuş, eşi Doç. Dr. Sevgi Kurtulmuş'un memleketi Burdur'un Gölhisar ilçesinde, park alanında miting düzenledi. "Hanım köyümün değerli vatandaşları" diyerek sözlerine başlayan Kurtulmuş, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü ve her üç kişiden birinin yoksullaştırıldığını söyledi.

Miting meydanında AK Parti'ye oy vermiş kişiler olabileceğini ifade eden Kurtulmuş, "İktidar söz verdiğinin bir tanesini yaptıysa, mikrofonu bırakır, bu meydandan ayrılırım. 1 milyon 784 bin işsiz insanımızı Gölhisar Ovası'nın çevresine iki kez dizersiniz. İnsanımız yardıma muhtaç hale getirilmiştir" diye konuştu.

Toplumun yüzde 50'ye yakınının oyunu alan AK Parti'nin politikalarıyla halkın mutlu ve müreffeh hale getirilemediğini söyleyen Kurtulmuş, "Bu uygulanan politikalarla deniz bitmiştir" dedi.

İktidara geldiklerinde, kömür, buzdolabı ya da pirinç dağıtmayacaklarını, halkın refah seviyesini yükselteceklerini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Açık söylüyorum ve söz veriyorum: İktidara gelince kömür, buzdolabı ve pirinç vermeyeceğim. Devlet sadaka vermez. Devletin buzdolabı, kömür vermesi o devleti sosyal devlet yapmaz. Hükümetin bu yardımları Türkiye'nin mağdurları ve yoksullarıyla dalga geçmek demektir."

Miting meydanındaki bir partilinin "Yiğit muhtaç olmuş. Gel de kurtar bizi enişte" dövizini gören Kurtulmuş, "Yiğidi kuru soğana kim muhtaç etti. Başbakan bu sözü sanki 7 yıldır iktidarda değilmiş gibi söylüyor. Bu kadar pişkinlik olmaz. Başbakanlık yeri teminat yeri değil, söylediğini yapma yeridir" diye konuştu.

Mitinge katılanlardan, kredi kartı, zirai kredi, bireysel kredi borcu olanların el kaldırmasını isteyen Kurtulmuş, el kaldıranların çokluğunu görünce sözlerini, "Eyvah ki eyvah... Gölhisar borçlu, Türkiye borçlu" diyerek tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber