18 Mart 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2009 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü.

- "18. Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapılacak.

- Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Yunus Akgül ve beraberindeki heyet, Gelibolu Yarımadası'ndan getirilen toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından olaşan "kutsal emanetler"i Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de. 18 Mart Stadyumu'ndaki ve Şehitler Abidesi'ndeki törenlere katılacak.

- Ankara Garnizonunda görevli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve aileleri ile askeri öğrenciler, erbaş ve erler, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni yapılacak.

- Cebeci Şehitliği'nde anma töreni icra edilecek.

- Dışişleri Bakanlığı mensupları ve şehit yakınları, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'ni ziyaret edecek.

-Yurt genelinde anma törenleri yapılacak.

- "18 Mart Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla KKTC'de de törenler yapılacak, düzenlenecek, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Girne Boğaz Şehitliği'ndeki törene katılacak.

2- Yerel seçimler ve TC Kimlik Numarası uygulaması...

- AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, geçerli belgelerinde TC Kimlik Numarası olmayanların seçimlerde oy kullanamayacağı yönündeki kararın gözden geçirilmesi için YSK Başkanı Muammer Aydın ile görüşecek.

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Çanakkale'de düzenlenen mitingde halka seslenecek.

- Çanakkale Valiliğini ziyaret edecek olan Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğünün yeni hizmet binasını açacak.

4- 5. Dünya Su Forumu, toplantı ve etkinliklerle Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde sürüyor.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, 5. Dünya Su Forumu kapsamındaki parlamenterler toplantısına ve parlamenterler onuruna verilecek kokteyle katılacak.

5- TBMM Başkanı Toptan, Küçükçekmece Belediyesinin "Küçük İstanbul Buluşmaları" etkinliğine iştirak edecek.

6- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Uşak ve Bursa'da partisince düzenlenen mitinglerde konuşacak.

7- Devletten yatırımcıya tam destek...

- Sadece Doğu ve Güneydoğu'ya değil, İstanbul'a, İzmir'e yatırım yapacaklara da ucuz Hazine arazisi verilecek.

- Maliye Bakanlığı, yatırımcılara hazine arazisi tahsisini, teşvik kararnamesine bağlı olarak yeniden düzenleyecek.

- Bu çerçevede yatırımcılar için bölgesel indirim oranları belirlenecek ve o bölgede teşvik kapsamına giren sektörlere yatırım yapacaklar, fabrika arazisini bedava ya da ucuza alacak.

8- Devlet Bakanı Tüzmen: "Çin gibi bir ülke bile, belki bizimle çok sayıda alanda rekabet edebilir ama tarım ürünlerinde rekabet edemez."

-"Bilindik tarım üretimiyle potansiyellerimizi harekete geçirmemiz zor. Bu nedenle alternatif üretimi ön plana çıkarmalıyız."

-"Alternatif ürünlerle hem üreticimizi zengin edeceğiz, hem de ithalatı azaltıp, ihracatı artıracağız."

9- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gümüşsuyu'ndaki İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğünde, vakıflara ait yoğun işgalli taşınmazlar konusunda basın toplantısı yapacak.

10- Filipinler Dışişleri Bakanı Alberto Romulo, Ankara'da temaslarda bulunacak.

- Romulo, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya gelecek, ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

11- Türkiye "Moskova MITT Fuarında."

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Moskova'da düzenlenen Moskova MITT Fuarı'na katılacak ve basın toplantısı yapacak.

- Turizm Fuarı'nda, Türkiye'yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek Hadise, Türkiye standında mini bir konser verecek.

12- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Giresun Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Giresun Kültürevi binasının açılışını yapacak olan Çiçek, AK Parti'nin İl Özel İdare Kültür Sitesi Salonu'ndaki toplantısına katılacak.

13- Devlet Bakanı Egemen Bağış, Siirt Polisevi'nde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geliyor.

- Şehitleri Anma Günü programına katılacak ve esnafı ziyaret edecek olan Bağış, Kurtalan ilçesinde halka seslenecek.

14- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Wenice Minikler Futbol Ligi malzeme dağıtım törenine katılacak.

15- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, seçim çalışmaları kapsamında Mersin'in Anamur ilçesinde ziyaretlerde bulunacak.

16- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Ankara'nın

Kızılcahamam ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezinin açılışına katılacak ve temaslarda bulunacak.

17- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Eskişehir'de "Küresel Mali Kriz ve Türkiye Ekonomisi" konulu konferansa katılacak.

- Isparta'ya geçecek olan Bakan Şimşek, Valilik, Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odasını ziyaret edecek, Süleyman Demirel Üniversitesinde "Küresel Krizin Eşiğinde Türkiye Ekonomisi" konulu konferans verecek, Atabey ilçesine ziyarette bulunacak.

18- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Konya'da, Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen tören ile Karapınar ve Ereğli'de açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

19- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kars'ta, Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan MR ve taş kırma üniteleri, 5 No'lu Sağlık Ocağı ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılış törenlerine katılıyor.

- AK Parti Kars İl Başkanlığında da basın toplantısı yapacak Akdağ, daha sonra Sarıkamış ilçesinde partisince düzenlenen mitingde konuşacak.

- Akdağ, Erzurum'un Horasan ve Köprüköy ilçelerinde, açık hava ve kapalı salon toplantılarına da katılacak.

20- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Devlet Hastanesinde kurulan 112 Acil Servisi'nin açılış törenine katılacak.

- Yıldırım, Üzümlü ilçesinde 16 derslikli ilköğretim okulunun temel atma törenine iştirak edecek, Demirkent beldesinde incelemelerde bulunacak.

21- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'nın Etimesgut ve Kazan ilçelerinde sanayici ve esnafla bir araya gelecek.

22- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Uzungöl Suren Doğal Kaynak Suyu Tesislerinin açılışını yapacak.

23- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Elazığ'ın Maden ve Karakoçan ilçelerinde inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

- Bakan Eker, Elazığ Valiliğini ziyaret edecek, doğal gaz 2009 yatırım programı protokol imza törenine katılacak.

24- Gürcistan Tarım İşleri Bakanı Bakur Kvezereli ile Acara Özerk Cumhuriyeti Tarım İşleri Bakanı Emzar Dzirkvadze, İzmir Ticaret Odasını ziyaret edecek.

25- Azerbaycan'da cumhurbaşkanlığı seçiminde 2 dönem sınırlamasını da kaldıran anayasa değişikliği için referandum yapılıyor.

26- Siyasi partilerden.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Nevşehir ve Aksaray'da düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın ilçelerini gezecek.

- BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Niğde'de bazı ilçe ve beldeleri ziyaret ederek, İl Başkanlığı binasında basın toplantısı yapacak.

-Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Bolu kent merkezi ve ilçelerinde partililerle bir araya gelecek, partisinin adaylarını tanıtacak.

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çanakkale'de basın toplantısı yapacak.

27- Toplantı...Tören...

- Sakarya Üniversitesinde düzenlenen Çanakkale Zaferi panelinde, Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Budak, "Bir başka açıdan Çanakkale Zaferi" konulu sunum yapacak.

- Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ'ye ait bazı taşınmazların nihai pazarlık görüşmeleri Ankara'da yapılacak.

- PTT Genel Müdürü Osman Tural ile Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdür Vekili Harun Gündüz, PTT iş yerlerinden doğal gaz satışına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapacak.

- Katıldıkları ortak eğitim uygulamasında başarılı bulunan öğrencilere, TOBB ETÜ Ortak Eğitim Başarı Ödülleri, Ankara'da törenle verilecek.

- Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Erten ve Eurobank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, İstanbul'da basın toplantısıyla Eurobank Tekfen'in 2008 yılı değerlendirmesini yapacak ve 2009 yılı hedeflerini anlatacak.

- "TEB Akıl-Fikir Buluşması" ve inovasyon projeleri hakkında, TEB Genel Müdürü Varol Civil'in katılımıyla İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

- "11. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali"nde yer alacak oyunların tanıtımı, Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'ndeki basın toplantısıyla yapılacak.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZENERJİ AŞ'nin bağıtlanan toplu iş sözleşmesini DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikasının Başkanı Erol Ekici ile imzalayacak.

28- Voleybolda Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası finali rövanş maçında Eczacıbaşı Zentiva ile Fenerbahçe Acıbadem, Eczacıbaşı Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

29- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde Ankara'da İller Bankası ile Gazi Üniversitesi karşılaşacak.

30- Galatasaray, UEFA Kupası 4. turunda Almanya'nın Hamburg takımıyla oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda basın toplantısı yapacak.

31- Galatasaray'ın UEFA Kupası 4. turundaki rakibi Almanya'nın Hamburg takımı, İstanbul'a gelecek.

- Hamburg, Galatasaray maçı hazırlıklarını Ali Sami Yen Stadı'nda yapacağı idmanla tamamlayacak.

- Hamburg Teknik Direktörü Martin Jol, Galatasaray maçı öncesi Ali Sami Yen Stadı basın toplantı odasında basın toplantısı yapacak.

32- Galatasaray Kulübü'nün mart ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.

33- TFF 3. Lig Klasman Gruplarında 6 maç oynanacak.

34- Galatasaray, Avrupa kupalarında yarın 219. maçına çıkıyor.

- Sarı-kırmızılılar, geride kalan maçlarda 81 galibiyet, 82 yenilgi alırken, 55 maçta da eşitliği bozamadı.

- Rakip filelere toplam 289 gol göndermeyi başaran "Cim Bom", kalesinde ise 318 gole engel olamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber