Tıp fakültelerinde rotasyona bakanlıktan destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2009 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, tıp fakültelerinde görevli öğretim üyelerinin rotasyonla ihtiyaç duyulan tıp fakültelerinde görevlendirilmesi konusunda, "Türkiye'de tıp fakültesinde öğretim üyesi olmanın gerektirdiği bir sorumlulukla bunun yerine getirilmesi lazım. Önemli olan planlamasının çok iyi yapılması. Planlamada eksiklik olması fikrin yanlışlığını göstermez" dedi.

Tosun, YÖK Yürütme Kurulu'nun bazı tıp fakültelerindeki öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması amacıyla diğer tıp fakültelerinden görevlendirme yapılması kararını değerlendirirken, fikir ve uygulamanın doğru olduğunu, YÖK'ün bu konu üzerinde epey çalıştığını söyledi.

Kendisinin de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak uzun yıllar görev yaptığını kaydeden Tosun, "Türkiye'de tıp fakültesinde öğretim üyesi olmanın gerektirdiği bir sorumlulukla bunun yerine getirilmesi gerektiğini" belirtti.

"Bir yerde 60 tane öğretim üyesi varken öbür tarafta 'sen devam et orada kal' denemez" ifadesini kullanan Tosun, "Önemli olan planlamasının çok iyi yapılması. Planlamada eksiklik olması fikrin yanlışlığını göstermez. Bizim de uygulamalarımızda zaman zaman eksiklikler oluyor ama düzeltiyoruz. Doğudaki bir tıp fakültesinde 20 sene çalıştım. Yine gidebilirim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber