Asker bayıldı, rektör müdahale etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Mart 2009 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

ÇANAKKALE Zaferi'nin 94'üncü yıldönümü nedeniyle Erzurum'da düzenlenen tören sırasında bayılan askere Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak müdahale etti.

Karskapı Şehitliği'ndeki anma töreni, Vali Sami Bulut, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgenaral Tevfik Özkılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler'in anıta çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve tören mangasının 3 el havaya atış yapmasının ardından günün önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Bu sırada tören mangasında görevli bir asker kan şekerinin düşmesi sonucu düştü. Çenesini betona vurarak yaralanan askere ilk müdahaleyi kalp cerrahı olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak yaptı. Tören alanının dışına çıkarılan askerin kanayan çenesini kağıt mendille silen Rektör Prof.Dr. Koçak, askeri ambulansa bindirtti. Daha sonra törene katılanlar, şehitlerin mezarını ziyaret etti. Mezarlara kırmızı- beyaz karanfiller bırakıldı, şehitlere yaşlı gözlerle dualar okundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber