Sağlık çalışanının diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2009 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hatay'da bir sağlık çalışanının, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi kamu yönetimi bölümü 2 yıllık ön lisans mezunu olduğuna dair sahte diploması olduğu ortaya çıktı. Hatay'ın Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet başsavcılığı konuyla ilgili dava açtı.

Edinilen bilgiye göre, bir sağlık çalışanı, Kırıkhan Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı O. F. S.'nin diplomasının sahte olduğunu yönünde Sağlık İl Müdürlüğüne ihbarda bulundu.

İhbar üzerine Sağlık İl Müdürlüğü konuyu Hatay Valiliği'ne taşıyarak soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı da yürüttüğü çalışma sonucunda bu kişinin diplomasının sahte olduğunu tespit etti. Sahte diploma üzerine Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı da bu kişi hakkında dava açtı.

Sağlık Bakanlığı'nın ortaya çıkarttığı sahte diplomanın sahibi O.F.S., diplomayı kendisinin hazırlatmadığını kendisini sevmeyenler tarafından böyle bir diplomanın düzenlenip Sağlık İl Müdürlüğü'ndeki dosyasına konulduğunu iddia etti.

Yaklaşık 8 ay hastane müdürlüğü 6 aydan hastane müdür yardımcılığı yapan O.F.S., iddiaları, "Benim sahte diplomayla yakından uzaktan alakam yoktur. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde halen Açık Öğretim Fakültesi'nde öğrenciyim. Öğrenci olduğum halde nasıl sahte diploma alabilirim. Bu karşı sendikaların ve beni sevmeyenlerin seçim üzeri ortaya attıkları provokasyondur. Bizim sendika olarak duruşumuz bellidir. Böyle bir şey duyunca hatta ben Sağlık İl Müdürlüğü'ne yazı yazdım hakkımda sahte diploma iddiaları dolaşıyor araştırın dedim. Araştırıldı ve böyle bir diploma ortaya çıkartıldı. Ama bu diplomayı ben almadım. Benim adıma birileri düzenlemiş. Şimdi dava süreci başladı. Davanın sonuçlanmasını bekliyorum. Doğrudur sağlık bakanlığının araştırmasında hakkımda düzenlenmiş bir sahte diploma ortada var. Ama bunu ben hazırlatmadım." şeklinde cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber