Öğretmen tacizle suçlandığı okula döndü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Mart 2009 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salim UZUN/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'da okulda 10 kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddia edilen ve soruşturma sonucu meslekten uzaklaştırılan 20 yıllık öğretmen, 39 yaşındaki M.G.K. kanıt yetersizliğinden beraat ettikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açtığı davayı da kazanarak tacizle suçlandığı okula döndü.

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde, Mehmet Topçu İlköğretim Okulu'nda görev yapan 3 çocuk babası M.G.K.'nın, 2006 yılında beden eğitimi derslerinde 9 kız öğrenciyi kucağına oturttuğu, H.Ö.'ye de boş bir sınıfta oral seks yaptırdığı ileri sürüldü. T.D., S.A., S.U., H.Ö., K.G., F.A., S.G., Ü.A., Ü.Ç. ve Y.B. adlı öğrenciler, öğretmenlerinin ?Eğer yaptıklarımız okulun duvarı arkasına giderse, hepinizi cezalandırırım? diyerek kendilerini tehdit ettiğini iddia etti. Velilerin şikayeti üzerine, savcılık M.G.K. hakkında adli, Milli Eğitim de idari soruşturma başlattı. Bakanlık müfettişlerinin soruşturması sonunda suçlu bulunan sınıf öğretmeni M.G.K, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararıyla öğretmenlikten uzaklaştırıldı.

M.G.K. hakkında, 29 Haziran 2006'da, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. TCK'nın ?Çocuğa cinsel istismar' suçunu düzenleyen 103'üncü maddesi uyarınca da M.G.K. hakkında 55- 99 yıl hapis cezası istendi. Tutuksuz yargılanan öğretmen, suçlamayı gerektiren inandırıcı kanıt bulunamadığı için beraat etti. Çocukların aileleri de davayı Yargıtay'a taşıdı. Davanın Yargıtay'da görüşülmesi bekleniyor.

Beraat eden öğretmen M.G.K., Antalya 1'inci Bölge İdare Mahkemesi'ne bakanlık aleyhine dava açtı. Geçen ay sonuçlanan bu davada, öğretmenin memuriyete geri dönmesi kararı verildi.

Antalya 1'inci İdare Mahkemesi kararı gereği tacizle suçlandığı aynı okula ataması yapılan öğretmen göreve başladığı gün rahatsızlığını öne sürerek rapor aldı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

?Taciz suçlaması sonunda Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişler, meslekten atılması yönünde rapor hazırladı, YDK da bu raporu onayladı. Fakat bu karara yönelik açtığı dava sonuçlandı ve öğretmenliğe geri iadesi yapıldı. Kendisiyle ilgili kararname de kurumumuza ulaştı. Öğretmenin aynı okula ataması gerçekleştirildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber