Uzmanlardan önemli tüp bebek uyarısi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Mart 2009 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uzmanlardan önemli tüp bebek uyarısiTüp bebeklerde genetik kusurlar ve sağlık sorunları riskinin yüzde 30 daha fazla olabileceği ortaya çıktı.İngiltere Fertilizasyon ve Embriyoloji Kurumu, (HFEA) kısırlık tedavisi için başvuran çiftlerin bu yöntemin bebekte hayatı tehdit eden sağlık sorunları veya uzun dönemli sakatlıklara yol açabileceğini bilerek kararlarını vermeleri gerektiğini kaydetti. Araştırmada 13 bin 500 doğumla 5 bin kişilik kontrol grubu karşılaştırıldı.

Tüp bebeklerin kalp kapakçığı kusurundan, yarık dudak ve damağa, bağırsakların ve yemek borusunun tam gelişmemesi yüzünden sindirim sistemi anormalliklerine kadar çeşitli hastalıklardan mustarip olabildiği saptandı.

ÖĞRENME ZORLUĞU

Bunun yanı sıra tüp bebeklerde gelişme geriliğine yol açan Angelman Sendromu ile karında delik ve öğrenme zorluklarına yol açan Beckwith- Wiedeman Sendromu gibi nadir görülen genetik hastalık riskinin de daha fazla olduğu belirtildi. Bilim adamları yine de, risklerin doğrudan kısırlığın sebebiyle mi ilintili, yoksa bizzat yöntemin kendisinden mi kaynaklandığını henüz bilmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber