Bakan Çağlayan: ÖTV indirimi uzamayacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2009 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk bankacılık sektörünün alanında dünyadaki en sağlam sektör olduğunu, ÖTV indiriminin kesinlikle uzamayacağını söyledi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ?Çorlu Ekonomik İstişare Değerlendirme Toplantısı'na katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ?Türkiye'nin tekstil ve konfeksiyonda dünya pazarında kendisini ispatladı. Uzun süredir bu bölgede bu tür toplantı düzenlemek istiyordum. Bu ilk toplantının devamı da gelecek. Türkiye'de 27 yıl sanayicilik, oda başkanlığı ve yöneticiliği de yaptım. Ülkemiz dünyada önemli ekonomik yapıya sahip. Türkiye ekonomisi aslında büyük ekonomi. Avrupa'nın da 6'ncı büyük ekonomisiyiz. Avrupa'ya birçok sektörde ihracat yapıyoruz. Özellikle de tekstil ve konfeksiyon sektöründe dünya çapında kendimizi ispatlamış durumdayız? dedi. Bakan Çağlayan, şöyle devam etti:

?Avrupa'nın birçok yerinde çok sayıda insan artık kredi borçlarını bile ödeyemez hale geldi. Bizim ülkemizde bankacılık sektörü dimdik ayakta duruyor. Türkiye'deki bankacılık sektöründe, eski tarihte yaşananlardan alınan dersler ve etkin denetleme sistemi sayesinde hiçbir bankanın burnu bile kanamadı. Ülkede, zorunlu istihdam konusunda çok konuştuk. Bu konu üzerindeki engellerde kalktı ve rahatlama yaşandı. Türkiye'de üretim çok sektörlerde yapılıyor. Bu konuda, kamu alımlarında ülkemizde üretilen malların alınmasını sağladık. Ülkemizde kriz ortamından fazla etkilenmemek için kısa çalışma ödeneğini gündeme getirdik. Bu sistem ile işten çıkartılmayan işçiye, 400- 800 TL arasında aylık ödeme yapmayı esas aldık. Bütün sektörleri her yönüyle inceliyor ve sonuçları değerlendiriyoruz. Ülkemizde bütün alt dallarıyla birlikte toplam 3 bin 800 farklı sektör var. Bu günden yarının planlarını yapmalıyız. Yoksa yarın çok geç olabilir. Küresel krizden en az etkilenmek ve yeni dünya düzenine uyum sağlamak için çalışmalarımız sürüyor.?

66 MİLYON CEP TELEFONU ABONESİ VAR

Türkiye'de 66 milyon cep telefonu, 34 milyon internet abonesi olduğu belirten Bakan Çalayan, 2001 yılındaki ekonomik krizin, tüm Türkiye'de olduğu gibi kendi işletmesinde de büyük bir ?terbiye faktörü' olduğini anlatırken, şöyle dedi:

?Şirketlerimiz ülke genelinde istikrarlı bir şekilde büyümeli ve rekabet edebilir duruma gelmelidirler. Bir ülkede ekonomik kriz etkisini gösterdiği zaman ilk bu krizden etkilenen real ve finans sektörü olur. Ülkemizde hiçbir işverenin kolay kolay kendi isteği ile işçi çıkardığına inanmıyorum. Bu konu üzerindeki çalışmalarız kapsamında, kısa çalışma ödeneği altında işverinin işten çıkarmadığı işçiye devlet olarak 400- 800 TL arasında aylık ödemesi yapıyoruz. Dünya genelinde yaşanan bu küresel kriz ortamında, herkes kendi yangınını söndürmeye çalışıyor. Bütün sektörler, ?Krizi enaz hasarla nasıl atlatırız?' diye çalışma yapmaktalar. Başbakanımız çıkıp durum çok kötü çok vahim bir kriz yaşıyoruz deseydi şuan burada bu yemeği yiyemeyecektik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber