İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2009 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan ''İş yine Alman savcılara düştü'' başlıklı haberin, gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Yazılı açıklamada, İSFALT A.Ş'nin Eurasfalt Firması ile yaptığı sözleşme kapsamında aldığı eğitim ve danışmanlık hizmetini ilişkin daha önce yapılan basın açıklamasında, sözleşme kapsamında şirkette görev yapan uzmanların mezun oldukları okullar ve sektördeki tecrübelerini ifade eden bilgilere yer verildiği hatırlatıldı.

Ancak ''İş yine Alman savcılara düştü'' haberini yayımlayan gazetenin, bu okulları, uzmanların çalıştıkları iş yerleriymiş gibi ele aldığı ve okullara adı geçen uzmanların orada çalışıp çalışmadıklarının sorulduğu ifade edilen açıklamada, bu uzmanların şu anda Avrupa'nın farklı ülkelerinde çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları belirtildi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve gazetenin ''yalan iddialarını sürdürdüğü ve amaçladıkları kafa karıştırma propagandasına devam ettiğinin'' ileri sürüldüğü açıklamada, şunlar kaydedildi:

''(İş yine Alman savcılara düştü) başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır. Gazete, konu hakkında somut hiçbir bilgi ortaya koyamamış, yapılan açıklamaları da saptırarak yayınlamıştır. Gazetenin basın ahlak ilkelerini hiçe sayarak yayımladığı haberin tamamı doğruluktan yoksun ve gündem saptırmaya yöneliktir.

Kamuoyu, gazetenin de Kemal Kılıçdaroğlu gibi gerçeğe uygun iddialar ortaya koymadığını bugünkü manşetiyle öğrenmiş bulunmaktadır. Gerçeği aramayan, tamamı karalama maksadı taşıyan bu tür hamleler, içi boş taktiklere dayanan son manevralar olmaktan öteye geçemezler.''

-İSFALT A.Ş'DE GÖREV YAPAN UZMANLAR-

Açıklamada, ayrıca sözleşme kapsamında şirkette görev yapan uzmanlarla ilgili şu bilgilere yer verildi:

''Daniel Ziel, laboratuvar teknisyenidir. Diplomasının Hamburg Ticaret Odası Eğitim Merkezi tarafından düzenlenmiştir. Gazetenin haberinde ise Daniel Ziel, mühendis olarak gösterilmiş ve diplomasını aldığı yer de çalıştığı yer şeklinde lanse edilmiştir.

Braunschweig Üniversitesi mezunu Dr. Burghardt Herr, inşaat yüksek mühendisidir. Daha önce yaptığımız açıklamada söz konusu kişinin Braunschweig Üniversitesi'nde çalıştığı şeklinde bir ifade yer almamıştır. Gazete, inşaat yüksek mühendisi Dr. Herr'in, mezun olduğu eğitim kurumu olan Braunschweig Üniversitesi'nde çalışmadığını iddia etmiştir. Ayrıca aynı haberde söz konusu kişinin Türkiye'ye tatil için bile gelmediği öne sürülmüştür. Gazetenin Türkiye'ye hiç gelmediğini iddia ettiği Dr. Herr, 7-15 Eylül 2007 ve 1-22 Ekim 2007 tarih aralıklarında İSFALT'ta çalışmalarda bulunmuştur.''

Açıklamada, gazetede, Cottbus Üniversitesi mezunu ve inşaat yüksek mühendisi olan Wilfried Hein'in üniversite mezunu olmadığının iddia edildiği belirtilerek, Weimar Üniversitesi mezunu ve inşaat yüksek mühendisi Wielfried Schellenberger'in de mezun olduğu üniversitede değil, özel sektörde çalıştığı ifade edildi.

List Dresden Üniversitesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Giersberg Friedrich'in adının ve mezun olduğu okulun isminin, yayımlanan haberde kamuoyunu yanıltmak adına kasıtlı olarak yanlış yazıldığı öne sürülen açıklamada, şöyle denildi:

''Leipzig Üniversitesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Matthias Körnig'in, adı geçen üniversitede çalıştığı şeklinde bir ifade kullanmamıştık. Ancak gazete, (Matthias Körnig, Leipzig Üniversitesi'nde çalışmıyor, çalışmadı) şeklinde bir yalan habere daha imza atmıştır.

Gazete, Dresden Teknik Üniversitesi'nden 1978 yılında mezun olan makine yüksek mühendisi Eberhardt Schirbel'in, Dresden Teknik Üniversitesi ile ilişkisinin 2000 yılında kesildiğini yazmıştır. Ancak gazete burada da kendini yalanlamaktadır. Çünkü Schirbel, söz konusu üniversiteden 1978 yılında mezun olmuş ve bu tarihten itibaren de üniversite ile ilişkisini kesmiştir.

Bochum Ruhr Üniversitesi mezunu ve inşaat yüksek mühendisi Ersun Görener'in adresi konusunda tarafımızca hiçbir açıklama yapılmamıştır. Diğer iddialarda olduğu gibi gazete, bu konuda da yalanı tercih etmiş, Ersun Görener'in adresinin Bochum Ruhr Üniversitesi olarak verildiğini öne sürmüştür.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber