Sayın Başesgioğlu... Siz de bilmiyorsunuz?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mart 2009 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binlerce aday, her yıl, KPSS tercih işlemleri ne zaman olacak diye bekler durur. Ama ne kamu kurumları ne de Bakanlar bu konuya önemle eğilmezler.

Ben burada bir şey daha iddia ediyorum. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu dahi yerleştirme ne zaman yapılacak bilmemektedir.

Öyleya..

2009 yılında KPSS-B sınavı olup olmayacağını karıştıran bir Bakanın, KPSS tercih işlemlerinin önemini bilmesi mümkün mü?

Sanırım bir Bakan için en kolay cümle şu: Bu yıl 100 bin personel alınacak.

Hesap soran, soru soran yok.

Nereye alınacak, ne zaman alınacak.

Bu soruları, gazeteciler ve ajans muhabirleri de sormayınca, Devlet Bakanları bol keseden vaat dağıtabilmektedir. Öyle bir imaj yaratılıyorki, Devlet binlerce mezun olacak. "Yaşadık" diyesi geliyor insanın...

İşte Mart ayının sonuna yaklaştık. Son yerleştirmenin üzerinden neredeyse 3 ay geçmiş olacak.

Onlarca kez dile getirilmesine ve adaylarca yüzlerce kez sorulmasına rağmen, 2009 yılı KPSS tercih işlemlerinin takvimi açıklanamamıştır.

Sayın Başesgioğlu lütfen bir Bakan olarak, en azından bu sorunumuzu çözünüz. Bunun için seçildiniz. Başbakan sorun çözesiniz diye, dertlere derman olasınız diye, sizi bakan yapmadı mı? Yoksa başka bir nedenden dolayı Bakan yaptı da biz mi bilmiyoruz...

Sayın Bakan, giriş cümlede de ifade ettiğim gibi, siz de yerleştirmenin ne zaman olacağını bilmiyorsunuz. Çünkü konuyla ilgili değilsiniz. Eğer konuyla, sorunla, bu dertle ilgili olsaydınız, vaat dağıtmak yerine çözüm üretirdiniz ve yüzbinlerce adayı ilgilendiren bir konuda kafanızı kuma gömmezdiniz.

Ahmet Yusuf Özemre
Memurlar.net üyesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber