Satırla miting alanına giren kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın - Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesinde AK Parti Belediye Başkan adayı, Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı'nın seçim konuşması sırasında kalabalık arasına elinde satırla giren bir kişiyi, vatandaşlar linç etmek istedi.

Belediye Başkan adayı Posacı, Bayramyeri Mahallesi'nde yaklaşık 1500 kişinin katıldığı açık hava mitinginde konuşma yapmaya başladı.

Bu sırada, madde bağımlısı olduğu öğrenilen G.B, (19) kalabalık arasına elinde satırla girerek, önce kalabalıkta bulunan kadın ve gençlere, daha sonra Posacı'ya saldırmak istedi.

Yaşanan arbede sırasında bir kadın sinir krizi geçirip hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen jandarma ekipleri, halkın linç etmek istediği zanlıyı, havaya ateş ederek kurtarabildi.

Kalabalığı sakinleştirmek için gayret gösteren Posacı, konuşmasını kısa kesti.

Posacı, yaptığı açıklamada, çok büyük bir olayın eşiğinden dönüldüğünü belirterek, "Ben halkımızı sağduyuya davet ediyorum. Bu seçimde kimsenin burnu kanamasın" dedi.

Beldede jandarmanın güvenlik tedbirlerini artırdığı, gözaltına alınan zanlı ile ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber