Halkbank kredi borçlarını yeniden yapılandırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 22:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Halkbank, kredi borçlarını ödeyemediği için haklarında yasal takip başlayan borçlulara yönelik yeni bir Borç Yapılandırma programı başlattı.

Borç Yapılandırma Programı kapsamında, bugünkü faiz oranları üzerinden yeniden yapılandırılacak kredi borçlarına 60 aya (konut kredisi borçlarına 120 aya) uzayan vadeler uygulanacak. Borcunu en geç üç ay içerisinde peşin ödemek isteyenlere ise ek faiz indirimi fırsatı sunulacak. Programdan yararlanmak isteyen firmalar ve bireysel müşterilerin (kredi kartı, konut, taşıt, tüketici kredisi müşterileri) başvuruları 1 Nisan - 1 Temmuz 2009 tarihleri arasında kabul edilecek.

?Rahat Bir Nefes Alın? sloganı ile lanse edilen programı değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ?Bu program, bugüne kadar yürürlüğe koyduğumuz yapılandırma programları arasında en uygun koşullu olanıdır. Ayrıca sektördeki diğer yapılandırma programlarıyla karşılaştırıldığında temerrüt faiz oranından vazgeçilerek cari faiz oranının kabul edilmesi, defaten ödemelerde uygulanan ek faiz indirimi, uzun vadesi ve başvuru sürecinin kolaylığı ile de dikkat çekiyor? dedi. Halkbank'ın 2009 yılındaki önceliklerinden birinin, takibe intikal etmiş borçları orta ve uzun vadeye yayarak yapılandırmak olduğunu söyleyen Aydın, şunları söyledi:

?Dünya genelinde hissedilen ekonomik krizin geldiği noktada firmaların yaşadıkları güçlüklerin göz ardı edilemeyeceğini, ülkemizin ve işletmelerimizin bu ortamdan en az zararla çıkması için farklı bir yaklaşım tarzının benimsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Başlattığımız yapılandırma programıyla, gerek global finansal kriz gerekse faaliyet gösterdiği sektöre özgü koşulları nedeni ile kredi borcunu ödeyemediği için sıkıntı yaşayan işletmelerin yeniden ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyoruz. Yapılandırma programımız çerçevesinde takip hesaplarına intikal etmiş kredisi bulunan yaklaşık 57 bin müşterimizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber