Arama çalışmaları devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2009 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göksun - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri bulunması için başlatılan çalışmalar, çeşitli illerden gelen takviye arama ve kurtarma ekipleriyle devam ediyor.

Havanın kararması ile havadan yürütülen çalışmalara ara verilirken, askerler, korucular, vatandaşlar ve il sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri karadan arama ve kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekipler, çalışmalarını Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesinin güneyinde kalan dağlık bölge ile Kurucaova köyünün batısındaki dağlık kesimde yoğunlaştırmış durumda.

Çalışmalara Adana, Osmaniye, Adıyaman, Erzurum, Malatya ve Şanlıurfa illerinden gelen il sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri de katılıyor.

Arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği karla kaplı dağlık bölgede, yağış etkisini yitirmiş olmasına rağmen yoğun sis görüş mesafesinin düşmesine neden oluyor.

Korucular, dağlık kesimde görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğünü belirtirken, yetkililer bölgede 6 değişik noktada devam eden çalışmaların geç saatlere kadar süreceği bilgisini verdi.

Ekiplerin, çalışma yaptığı bölgelerde çok sayıda ambulans, sağlık ekibi ve iş makinesi hazır bekletiliyor.

Arama ve kurtarma çalışmalarına, BBP'nin değişik illerden gelen yöneticileri ve partililer de katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber