'İlköğretimde Mini Voleybol Projesi' hayata geçiriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2009 13:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Voleybol Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aramo işbirliği ile yapılan ''İlköğretimde Mini Voleybol Projesi'' hayata geçiriliyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol sonucunda tüm ilköğretim okullarına voleybol sporu malzemesi dağıtılıp, 1, 2, 3. sınıflarda şenlik statüsünde ''Mini Voleybol'', 4 ve 5. sınıflarda ise ''Yarışma Mini Voleybolu'' kurallarıyla maçlar oynanacak.

Projenin basın tanıtım toplantısı İstanbul Swiss Otel'de gerçekleştirilirken, toplantıya Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve Aramo Genel Müdürü Mahmut Atom Duruk katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, bu projeyle binlerce öğrenciyi lisanslı sporcu yapacaklarını belirterek, ''İlköğretimde Mini Voleybol projesinin amacı, voleybol sporunu heran her yerde yapılabilir hale getirerek binlerce öğrenciyi lisanslı sporcu konumuna sokmaktır. İlk etapta 750 okulumuza voleybol malzemeleri olan file ve toplarını göndereceğiz. 4 yıl içinde ise tüm okullarımıza 200 bin voleybol topu ve file ekipmanları gönderilecek. En az 100 bin öğrenciyi lisanslı sporcu yapmak istiyoruz.'' dedi.

Aramo Genel Müdürü Mahmut Atom Duruk ise sosyal sorumluluk adına böyle bir proje içinde bulunduklarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Toplantı daha sonra karşılıklı protokol anlaşmasının imzalanmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber