Atalay: Olay kesinlikle düşme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2009 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göksun - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopter kazasında ölen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 4 kişinin cenazelerinin, Kahramanmaraş Devlet Hastanesindeki otopsilerin tamamlanmasının ardından ailelerinin de istemesi halinde bugün Ankara'ya gönderileceğini açıkladı.

Atalay, helikopterde bulunan 6. kişinin ise aranmasına devam edildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Atalay, iki gündür bulunduğu Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine "Muhsin Yazıcıoğlu benim de şahsen eski yıllardan beri tanıdığım, bakanlığım döneminde de parlamenter olarak sık sık görüştüğüm arkadaşımdı. Bu konuda acımız çok büyük" diye başlayan Atalay, bugün saat 14.30 itibarıyla helikopter kazasında hayatını kaybeden 5 kişinin cesedine ulaşıldığını ifade etti.

Bir kişinin cesedinin ise bulunamadığını ve arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Atalay, "Helikopterde 6 kişi vardı. Biliyorsunuz bunlardan biri pilottu, 5'i yolcuydu. Şu anda 5 ceset üzerinde Kahramanmaraş Adli Tıp'ta kimlik belirlemesi ve diğer çalışmalar yapılıyor. Bu nedenle kimliklerle ilgili açıklama yapmayacağım" dedi.

Kahramanmaraş'ta THY'ye ait bir uçağı beklettiklerini ifade eden Beşir Atalay, "Kimlik tespiti ve otopsi işlemleri biter ve aileler de isterse bugün Ankara'ya göndereceğiz, aksi halde yarın göndereceğiz. Bu süreci bekliyoruz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak, "Helikopterin enkazını görenler ve tespit yapanların verdiği bilgiye göre, olay kesinlikle düşme" dedi.

Bakan Atalay, yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine, arama ve kurtarma çalışmalarına katılan köylülerin bu olayda büyük fedakarlık gösterdiğini vurgulayarak, bunun da Türk milletinin acı üzerinde nasıl birleştiğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Kazanın oluş şekliyle ilgili soru üzerine de Bakan Atalay, helikopterin enkazını görenlerin ve tespit yapanların kendilerine verdiği bilgiye göre, olayın kesinlikle düşme olduğunu kaydetti.

Bakan Atalay, helikopterin enkazını 17 kişilik gönüllü grubunun bulduğuna dikkati çekerek, "Bize en büyük desteği onlar verdi. Onlara teşekkür ediyorum. Onları daha sonra da Ankara'ya çağırıp teşekkür edeceğim" diye konuştu.

Kazada hayatını kaybeden 5 kişinin cesedinin bulunduğunu hatırlatan Bakan Atalay, 6'ncı kişinin arama çalışmalarının sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

Atalay, arama ve kurtarma çalışmalarında görev alan bu çalışmalara katkıda bulunan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber