29 Mart 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Türkiye, yerel yöneticilerini seçiyor.

- Seçimde, 48 milyon 6 bin 650 seçmen, 177 bin 50 sandıkta oy kullanacak.

- Seçmenler, T.C. Kimlik Numarası bulunan geçerli bir belgeyle oy kullanacak.

- Üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan bir belgeye sahip olmayan seçmenler ise "Nüfus Kayıt Örneği"ni geçerli kimlikleriyle birlikte ibraz etmeleri durumunda oy verebilecek.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan Ankara'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ankara'da oy kullanacak.

-Bakanlar ve milletvekilleri de seçim bölgelerinde oylarını kullanıyor.

2- Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi uçakla Kahramanmaraş'tan Ankara'ya, BBP'li 3 arkadaşının Sivas, helikopter pilotununki ise İstanbul'a getirilecek.

3- İklim değişikliği kendini hissettirecek.

- Afet İşleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı "Afet Bilgileri Envanteri"nde iklim değişikliğinin etkilerine de yer verildi.

- Envanterde yer alan uluslararası iklim değişikliği panelinin Türkiye senaryosuna göre: "Yıllık ortalama sıcaklıklar ilerki yıllarda ortalama 2,5-4 derece artacak. Ege ve Doğu Anadolu'daki artış 4 dereceyi bulacak."

4- Karadağ'da, erken genel seçimler yapılıyor.

5- Kriz, Türk denimcilere fırsat yarattı.

- Avrupalı büyük denim firmaları kriz yüzünden stok maliyetleri artınca üretimlerini Çin'den Türkiye'ye kaydırdı.

- Denimder Başkanı Nedim Özbek: "4 milyar dolar olan denim ihracatımız 2009 yılında en az yüzde 10-15 artar."

6- "Akıllı telefon" kullanıcılarına uyarı...

- Kaspersky Lab Mobil Çözümleri Ürün Müdürü Vıctor Dronov: "Mobil kullanıcılar, ne tür IT güvenlik tehditleriyle karşı karşıya olduklarını ve nasıl kendilerini koruyabileceklerini bilmiyorlar."

- "Kaybolan cihazın telefon numarasına gönderilen mesaja cihazın nerede olduğuna ilişkin koordinat veya google maps linkinin yer aldığı yanıt geliyor. Böylece mobil cihazın yeri tespit edilebiliyor."

7- Voleybolda Bayanlar Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi "Dörtlü Final" mücadelesi, İtalya'nın Perugia kentinde final ve üçüncülük maçlarıyla sona eriyor.

- Türk temsilcisi Eczacıbaşı Zentiva, üçüncülük maçında evsahibi ekip Colussi Sirio Perugia ile karşılaşacak.

- Final maçı ise Rus Dinamo Moskova ile İtalyan ekip Volley Bergamo arasında yapılacak.

8- Beko Basketbol Ligi'nde 24. haftanın son maçında, Fenerbahçe Ülker ile Darüşşafaka Cooper Tires, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

9- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'si, Melbourne kentindeki Albert Park Pisti'nde yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber