TRT personel yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mart 2009 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

31 Mart 2009 SALIResmî GazeteSayı : 27186

YÖNETMELİK

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumundan:

TÜRKİYE RADYO-TELEVİZYON KURUMUNDA MEMUR STATÜSÜNDE

İSTİHDAM EDİLEN PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 24/9/2008 tarihli ve 27007 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunda Memur Statüsünde İstihdam Edilen Personel Yönetmeliğinin 41 inci maddesinin sekizinci fıkrasının dördüncü ve beşinci cümleleri ile dokuzuncu fıkrasının üçüncü ve dördüncü cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Atama yapılacak boş kadro sayısı kadar yedek liste ilan edilebilir. Kurumsal hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılabilir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Uygulamalı Sınav: Adayların genel bilgi ve yeteneklerini gerekirse eğitim de vererek uygulamalı olarak değerlendirmedir. Sözlü-mülâkat ve/veya yazılı şeklinde uygulanabilir. Eğitimli olması hâlinde; adaylar, önce sözlü-mülâkat ve/veya yazılı sınava, bu sınavda başarılı olanlar eğitime tabi tutulur. Eğitim sonucu yapılacak sözlü-mülâkat ve/veya yazılı sınavda da başarılı olanlar sınavı başarmış sayılır. Eğitim öncesi ve sonrası yapılan sınavlarda alınan puanların ortalaması genel başarı sırasını belirler.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 83 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan birinci parantezde yeralan ibare aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(Aylıksız izinli iken primi ödenen süre hariç olmak üzere hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet süreleri dâhil)?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 6, 7 ve 8 inci maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber