31 Mart 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Güven mektubunu sunacak olan Fas'ın Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad da Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

3- BBP Lideri Yazıcıoğlu son yolculuğuna uğurlanıyor.

- Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu için TBMM'de tören yapılacak.

- Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından BBP Genel Merkezi'ne getirilecek ve buradaki törenin ardından Ankara'da toprağa verilecek.

- Cumhurbaşkanı Gül Kocatepe'deki, Başbakan Erdoğan TBMM'deki törene katılacak.

4- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Parti Genel Merkezi'nde toplanacak.

5- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun (KPK) 3 gün sürecek 61'inci toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn'in de katılımıyla Brüksel'de başlayacak.

- Avrupa Parlamentosu'nun ev sahipliğindeki toplantının gündeminde, AB-Türkiye ilişkileri ve katılım müzakereleri, Türkiye'nin Orta Doğu'da oynadığı rol, enerji güvenliği ve iklim değişikliği bulunuyor.

- Lahey'den Brüksel'e geçecek olan Dışişleri Bakanı Babacan, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyelerine verilecek akşam yemeğine katılarak, konuşma yapacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının mart ayı olağan meclis toplantısına katılacak.

7- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te temas ve incelemelerde bulunacak.

8- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Hollanda'nın Lahey kentinde Afganistan'ın geleceği konulu uluslararası konferansa katılıyor.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kütüphane Haftası'nın açılışı dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törene katılacak.

- Günay, Samsun'da da Devlet Tiyatrosu'nun açılışına katılacak.

10- TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, sözlü soru önergelerini yanıtlayacak.

11- Kazancın 1'i devlete, 2'si cebe...

- Hesap uzmanlarının 2008'deki vergi denetimlerine göre kurumlar vergisinde 1'e karşı 2, gelir vergisinde 1'e karşı 1,4, damga vergisinde ise 1'e karşı 33 lira devletten kaçırıldı.

- Vergideki genel kaçak oranı da bir önceki yıla göre 12 puan artarak, yüzde 62 olarak belirlendi.

- İncelemelerde beyan edilen 19,1 milyar liralık gelire karşılık 11,8 milyarın devletten gizlendiği anlaşıldı.

12- 1,5 milyar dolarlık özel sektör doğal gazı devrede.

- BOTAŞ'ın kontrat devirleri kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), ithalat lisansı alan Enerco ve Avrasya gaz, yarından itibaren doğal gaz satmaya başlıyor.

- EPDK Başkanı Hasan Köktaş: "Toplamda 4 milyar metreküplük doğal gazı, 4 şirket müşterilerine satmaya başlayacak."

13- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2008 4. dönem ve yıllık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ve 2009 şubat ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

14- ABD Başkanı Barack Obama, perşembe başlayacak G-20 zirvesi için Londra'ya gelecek.

15- İsrail'de Likud (Birleşik) Parti lideri, yeni Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükümeti için Knesset'te (parlamento) güvenoyu oylaması yapılacak.

16- Almanya Federal Göç, Kaçaklar ve Entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Gaziantep'te.

- Böhmer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği resepsiyona, ardından da Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi batı müziği öğrenci orkestrasınca verilecek konsere katılacak.

17- Romanya'nın Karadeniz Uyumu Harekatı'na katılımına ilişkin mutabakat muhtırası, İstanbul'da imzalanacak.

18- Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın 2008 yılı finansal sonuçlarını, İstanbul'da basın toplantısıyla açıklayacak.

19- Toplantılar...

- Ekonomi Muhabirleri Derneğinin (EMD) Ankara'da, düzenlediği sohbet toplantısına İspanya Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Isaac Martin Barbero katılacak.

- Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (EİT TSO) Kadın Girişimciler Konseyi üyeleri İstanbul'da bir araya gelecek.

- Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin meclis toplantısı ve 6. Medya Yarışması ödül töreni yapılacak.

20- 52. Avrupa Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası, Litvanya'nın başkenti Vilnius'de 4 sıkletteki eleme ve final karşılaşmalarıyla başlıyor.

- İlk gün 55 kiloda İbrahim Yorulmaz, 66 kiloda Olcay Köksal, 84 kiloda Gökhan Yavaşer ve 120 kiloda Recep Kara mindere çıkacak.

21- (A) Milli Futbol Takımı, İspanya ile oynayacağı Dünya Kupası Grup Eleme maçının hazırlıklarını BJK İnönü Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

22- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya maçıyla ilgili Swiss Otel'de basın toplantısı yapacak.

23- İspanya Milli Takımı, Türkiye maçının hazırlıklarını Ali Sami Yen Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

24- 27. Avrupa 17 Yaş Altı (B) Gençler Futbol Şampiyonası Yarı Final 6. Eleme Grubu (Elit Tur) mücadelesi, Adana ve Tarsus'ta toplam 2 maçla sona eriyor.

- Türkiye, Adana'da Finlandiya ile karşılaşacak.

25- 18. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu'nda Türkiye, ilk maçında deplasmanda İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

26- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play off maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray İstanbul'da, Halk Bankası ile Fenerbahçe Ankara'da karşı karşıya gelecek.

27- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off 1. tur 2. maçında Kayseri'de, Panküp TED Kayseri Koleji ile Fenerbahçe karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber