Erdoğan'ı kızdıran anket

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2009 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın, kendisine sunulan anket nedeniyle parti yöneticilerine kızdığı ortaya çıktı.

Seçim sonuçlarının hayal kırıklığı yarattığı AKP'de, seçmenin partiyi ?uyardığı? kabul ediliyor. Parti yöneticileri, seçmenin Başbakan Tayyip Erdoğan'a ?dur ve rektifiye et (arabanın motorunun yenilenmesi)? mesajı verdiğini dile getirirken Erdoğan'ın kabine ve parti yönetiminde köklü bir değişikliğe gideceği belirtiliyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; Erdoğan'ın, son hafta Antalya, Balıkesir ve Manisa'da partinin kaybedeceğine ilişkin kendisine sunulan anket sonuçlarını dikkate almadığı, ?Böyle anket mi olur? diyerek parti yöneticilerine kızdığı kaydedildi.

AKP'de, partinin seçimlerde başarısız olmadığı, birinci parti konumunu koruduğu savunmaları yapılmasına karşın seçmenin partiyi ?uyardığı? kabul ediliyor. Bazı parti yöneticileri, ?Seçmen, Başbakan'a ?senden memnunuz, direksiyonda kalmaya devam et. Ama dur ve arabayı rektifiye et (motorun yenilenmesi). Politikalarını gözden geçir. Türkiye, krizden etkileniyor, bunu ciddiye al' dedi? görüşünü dile getirdiler.

Parti yöneticileri, seçmenin bu mesajının ardından Erdoğan'ın kısa zamanda bir kabine revizyonuna gidebileceğini belirtiyor. Kabine revizyonu gündeme gelince gözler illerinde seçimi kaybeden bakan ve parti yöneticilerine çevrildi. Erdoğan en büyük şoku, Antalya'da yaşadı.

Erdoğan'ın, gece yarısı televizyonlardan Antalya ile ilgili olarak verilen sonuçlara inanmakta güçlük çektiği, Antalya adayı Menderes Türel'i arayarak ?Bunlar doğru mu? diye sorduğu öğrenildi. Türel'in de ?Evet efendim, doğru? demesi üzerine Erdoğan'ın ?Hayret, hayret? diyerek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdiği kaydedildi.

Seçim bölgesi Antalya olan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in kabine dışı kalacak isimler arasında başı çektiği, ikinci sırada ise Van'ı DTP'ye kaptıran Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in geldiğine dikkat çekiliyor.

AKP, sonbaharda büyük kongresini gerçekleştirecek. Erdoğan'ın kaybedilen illerle ilgili olarak parti yönetimine de bir fatura çıkarması bekleniyor. (EMİNE KAPLAN )

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber