Memurun dikkatsizliği vatandaşı adliye adliye dolaştırıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

aylık Berat Salih'in nüfus cüzdanındaki 'Hıristiyan' ibaresi kaldırıldı

Konya'da 4 aylık bebeğin nüfus cüzdanına din hanesine yazılan "Hristiyan" ibaresi İçişleri Bakanlığı'nın devreye girmesinin ardından düzeltildi.

Nüfus yetkileri değişim için 'mahkeme kararı' şartı koşarak yapılan hatayı düzeltmemişti. Baba Ferhat Padır'ın mağdur olduğu yönünde basında çıkan haberler üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nü arayan bakanlık yetkilileri, ailenin mağduriyetinin düzeltilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine Meram Nüfus Müdürlüğü aileyi arayarak kimliğinin düzeltileceği bilgisini verdi. Nüfus Müdürlüğü'ne giden baba Ferhat Padır'ın iki çocuğunun ve eşinin kimliği değiştirildi. Konya Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü yetkilileri Ferhat Padır'dan yapılan yanlışlıktan dolayı da özür diledi. Çocuğunun kimliğindeki hatanın mahkemeye gitmeden düzeltilmesine sevinen Ferhat Padır, "Bakanlık yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Dün bana mahkeme kararı şart diyen yetkililer bugün hem özür dilediler, hem de çocuğumum kimliğindeki 'Hristiyan' yazısını çıkarttılar. Keşke bunların hiç biri yaşanmasaydı. Mağduriyetimden dolayı mahkemeye gidip şikayetçi olacaktım. Ancak bakanlığın bu davranışından sonra vazgeçtim." diye konuştu.

Öte yandan Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri, kimliklerin din hanesine yazılan, İslam, Hristiyanlık gibi ibarelerin sayılarla ifade edildiğini bu nedenle yanlışlıkla yazıldığını belirtti. Nüfus Müdürlüğü yetkilileri vatandaşın davet edildiğini ve mağduriyetin giderildiği bilgisini de verdiler.


Kimliğe 'Hıristiyan' yazıldı, düzeltmek için mahkemeleri dolaşıyor

'Arkadaşlarım dalga geçiyor' diye ismini değiştiren Abuzer Padır'ın başına gelmedik kalmadı. Alay konusu olmaktan kurtulmak için Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak adını 'Ferhat' olarak değiştirdi. Ancak bu karar yeni problemleri beraberinde getirdi. Eşinin ve çocuklarının nüfus cüzdanını da değiştirmesi gerekiyordu.

Mahkeme kararını yanına alarak bağlı bulunduğu nüfus müdürlüğüne gitti. Kimliklerdeki 'Abuzer', problemsiz olarak 'Ferhat'a dönüştürüldü. Fakat nüfus memuru, 4 aylık Berat Salih'in cüzdanında bir hata yaptı. Din hanesine İslam yerine, 'Hıristiyan' yazdı. Yanlışlığı fark eden baba, memurdan hatasını düzeltmesini istedi. Fakat hiç beklemediği bir cevap aldı: Mahkeme kararı olmadan değişiklik yapılamaz!

Aile, öfkeliydi. Görevlinin hatası yüzünden Abuzer Padır'ın ikinci kez adliye koridorlarını aşındırması gerekiyordu. Nüfus cüzdanındaki din hanesini değiştirmek için mahkemeye başvuran baba, sorumlular hakkında da tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Memurun dikkatsizliğinin cezasını kendisinin çektiğini söyleyen Padır, "Memur işini iyi yapmadığı için çocuğumun din hanesine Hıristiyan yazıldı. Kendi hataları yüzünden aylarca dava ile uğraşacağım. Bu büyük haksızlık. Hakkımı yasal yollardan arayacağım." diyor. Oğlunun nüfus cüzdanındaki din hanesini değiştirmek için mahkemeye başvuran Abuzer Padır, uğradığı mağduriyetin giderilmesi için de sorumlular hakkında dava açıyor. Konya İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise hatanın bilgisayardan kaynaklanmış olabileceğini ileri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber