Kayseri Valisini kim yanılttı?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valiyi kim yanılttı

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, askeri yetkililerin kazadan sonra Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kayseri'ye getirildiği yönünde Vali Mevlüt Bilici'ye yanıltıcı bilgi verdiklerini ileri sürdü

MURAT PALAVAR / İSTANBUL

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi askeri yetkililerin yanılttığını iddia etti. Kazanın olduğu saatlerde, ?Yazıcıoğlu yaşıyor. Şuuru açık. Kayseri'ye getirildi? haberlerinin Kayseri Valisi'nden alındığını ifade eden Özdağ valiye bu haberin kaynağını sorduklarında, ?Askeri yetkililer? cevabını aldıklarını ileri sürdü.

NEVZAT DALMAZ DA ARADI

Olayın yanlış aksettirilmesinin geç müdahale edilmesi ve enkaza ulaşmak için zaman kaybına yol açtığını anlatan Özdağ şöyle konuştu: ?Kayseri Valisi'yle görüştüm. Bir askeri yetkilinin kendisine, Muhsin Beyin bulunduğunu şuurunun açık olduğunu ve büyük bir ihtimalle Kayseri'ye getirileceğini söylediğini aktardı. Kayseri Valisi'ni tanıyorum. Karakterli bir insan. Daha sonra Sivas eski Milletvekili Nevzat Dalmaz'ı aradım ve 'Şükürler olsun bilinci yerinde' dedim. Dalmaz bu bilgiyi kimden aldığımı sordu. Ben de Kayseri Valisi'nden aldığımı söyledim. Dalmaz da Vali Bilici'yle görüştü. Daha sonra Kahramanmaraş Valisi'nin açıklamaları geldi. Göksu'na getirildi gibi değişik açıklamalar olunca Kayseri Valisi Bilici'yi tekrar aradım. Valiye 'Böyle böyle yanlış bilgiler var. Siz de böyle söylediniz. Siz o bilgiyi nereden aldınız' diye sordum. Valinin bana cevabı, 'Askeri bir merciden aldım, askeri cenahtan aldım' oldu.?

DİNK'İN AİLESİNE ZİYARET

?Kim bu asker? diye serzenişte bulunan Özdağ, ?Niye birileri Kayseri'de dedi. Niye birileri Göksun'da dedi. Niye birileri Ankara'da dedi. Bu bilgi kirliliği neden ve niçin yapıldı? diye sordu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 18 Mayıs'ta tüm azınlıkları içine alan yeni bir açılım yapmaya hazırlandığını söyleyen Özdağ ?Patrik Bartholomeos, Mutafyan ve azınlıkların önde gelenleriyle görüştük. Yahudi, Ermeni her ne olursa olsun bu insanları 18 Mayıs'taki açılıma davet edecektik? dedi. Özdağ, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Hrant Dink'in ölümünün ardından Dink ailesiyle görüşmek istediğini de söyledi. Yazıcıoğlu'nun Dink'in öldürülmesine üzüldüğünü anlatan Özdağ, ?Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink'in ailesine başsağlığı dilemek için ailesiyle görüşmek istedi. Onlara başsağlığı dileyecekti. Bizim bu olaylarla ilşkimizin olmadığını söyleyecekti? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber