Antalya'da 2 doktora 'bıçak parası' suçlaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 16:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan ve kalp ameliyatı yapılan bir hastanın eşinden 400 TL para aldıkları iddia edilen iki doktor, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta operasyon yapılan E.C. (51) adlı kadının eşi D.C. (54), ameliyatı yapan doktorlar M.Y. (45) ve İ.A'nın (39), sosyal güvenceleri olmasına rağmen kendisinden 400 TL "bıçak ve emek parası" talep ettiğini iddia ederek, polise şikayette bulundu.

Şikayetle ilgili soruşturma başlatılırken, iki doktorun, D.C'den parayı muayenehanelerine getirmesini istediği öne sürüldü. Polis tarafından seri numaraları alınmış 400 TL, D.C. tarafından muayenehanede doktorlardan M.Y'ye teslim edildi. Polis ekipleri, daha sonra muayenehaneye düzenlenen operasyonla doktorları gözaltına aldı.

Bu sırada, doktorlardan M.Y'nin polisleri görerek, aldığı parayı buzdolabına saklamaya çalıştığı, 400 TL'nin buzdolabında ele geçirildiği ileri sürüldü.

Polisteki işlemlerin ardından "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla savcılığa sevk edilen doktorlar İ.A. ve M.Y, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme, İ.A'yı 15 bin TL, M.Y'yi de 10 bin TL kefaletle serbest bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber