4 asker oy kullandı, seçim iptal edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'un merkeze bağlı Gürbulak Beldesi'nde 4 erin oy kullandığı tespit edilince seçim iptal edildi.

Trabzon merkezi ilçeye bağlı Gürbülak Beldesi, tartışmalı bir seçim süreci geçirdi. 29 Mart'ta yapılan seçimlerde mevcut belediye başkanı ve bağımsız aday Bülent Topçu ile AKP'nin adayı Kemal Çoban 609'ar oy aldı.

Seçim gecesi, iki aday da itirazda bulunacaklarını açıkladı. Trabzon Merkez İlçe Seçim Kurulu da, itiraz sonucunda oyların yine eşit çıkması halinde başkanın kura çekimiyle belirleneceğini belirtti. Pazartesi günü Gürbulak Beldesi İlköğretim Okulu'nda 2345 nolu sandığın bulunduğu 3 - A sınıfında temizlik yapan hizmetli Ahmet Şimşek, sınıftaki dolabın arkasında yırtık bir oy pusulası buldu. Bağımsız aday Bülent Topçu adına oy verilmiş olan pusula, jandarmaya tutanak karşılığı teslim edilerek İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na bilgi verildi. Bu gelişmeler üzerine geçen salı günü Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bülent Topçu, Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi vererek oyların yeniden sayımını istedi. Oyların yeniden sayılması sonucu Bülent Topçu 608 oy olarak Belediye Başkanlığı'na seçildi. AKP'li rakibi Kemal Çoban ise yeni sayımda 606 oyda kaldı.

Ancak Trabzon İl Seçim Kurulu'na yapılan bir başka itiraz Gürbulak'ta seçimlerin iptal edilmesine neden oldu. 29 Mart'ta dağıtım iznine gelen 4 erin oy kullandığının tespit edilmesi üzerine Trabzon İl Seçim Kurulu, Gürbulak'taki seçimin iptal edilmesine ve 7 Haziran'da yenilenmesine karar verdi. İl Seçim Kurulu'nun, Bağımsız aday Topçu'nun seçimi 2 oy farkla kazandığını ve haksız yere kullanılan 4 oyun seçim sonucunu etkilediğini gözönünde bulundurarak Seçim Kanunu'nun 25'inci maddesi uyarınca iptal kararını verdiği belirtildi. Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz olmaması halinde Gürbulak'taki seçimlerin 7 Haziran'da yenileneceği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber