Öcalan'ın doğum gününde ortalık savaş alanına döndü: 2 ölü, 7 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2009 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 60. doğum gününü kutlamak için, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne gitmek isteyen PKK sempatizanları ile DTP'liler arasında çıkan gösterilerde 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Aralarında DTP'li milletvekillerinin de bulunduğu gösterilerde DTP Batman Milletvekili Ayla Akat tazyikli suyla ıslandı.

Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden önceki gün Suruç ilçesinin Onbirnisan beldesi girişindeki boş alana gelen ve burada kurulan çadırlarda geceleyen PKK sempatizanları, bugün DTP Milletvekilleri İbrahim Binici, Ayla Akat Ata, Gülten Kışanak ve DTP'li bölge belediye başkanlarının da katılımıyla, Öcalan'ın 60. doğum günün kutlamak için Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne doğru araçlarla hareket etti. Uzun konvoyların oluşturduğu yaklaşık 10 bin kişi, Ömerli köyüne 20 kilometre kala, geçici güvenlik bölgesi ilan edilen Karataş Tepesi'nde güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Saat 12.00 sıralarında araçlardan inen kalabalık, yaya olarak köye gitmek için yürümek isteyince asker ve polisten oluşan 3 bin güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Ardından kalabalık arasından ayrılan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde PKK'ya ait bez parçaları ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini alarak tepelik bölgelere çıktı. Buradan asker ve polislerin üzerine taş ve molotofkokteyli atan gruba güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile karşılık vererek püskürttü. Grup, terör örgütü PKK ve Öcalan lehine Kürtçe sloganlar attı.

Güvenlik bölgesinde bekletilen ve aralarında DTP Milletvekili Ayla Akat'ın bulunduğu 150 kişilik grup yürümek isteyince, polis panzerle üzerlerine tazyikli su sıktı. Milletvekili de tazyikli su altında kalınca sırılsıklam oldu. Biber gazından da gözleri etkilenen Ayla Akat yaşananlara tepki göstererek kendisini milletvekili olarak tanıttı.

Bu sırada Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da güvenlik bölgesinde olayların kontrol altına alınmasıyla ilgili çalışmaları koordine etti.

Göstericiler arasında bulunan DTP'li milletvekilleri daha sonra Vali Yusuf Yavaşcan ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmayan milletvekillerinden İbrahim Binici, megafonla taş atan göstericileri durdurmak için Türkçe ve Kürtçe anonslar yaptı. Ancak göstericiler eylemlerini sürdürdü.

Çıkan gösteriler sonrasında başına darbe alan Mustafa Dağ (27) ile Mahsum Karaoğlan (21) ağır yaralandı. Yaralanan 2 gösterici Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Alınan bilgiye göre 10'un üzerinde yaralının olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber