Deniz Harp Okulu'ndan atılan öğrenciler 2. kez eylem yaptı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Nisan 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Harp Okulu'ndan atılan öğrenci ve aileleri dün Deniz Eğitim Komutanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.Deniz Harp Okulu'ndan atılan öğrenci ve aileleri dün yine Üsküdar Beylerbeyi'ndeki Deniz Eğitim Komutanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Okuldan atılan öğrenci ve ailelerinden oluşan yaklaşık 40 kişi, kendilerinden talep edilen astronomik tazminatlara karşı çıktı.

KARŞI ÇIKILMADI

Geçen eğitim ve öğretim dönemi sonunda Deniz Harp Okulu 1. sınıf öğrencilerine Fizik-1 ve Fizik-2 derslerinden yapılan sınav sonucunda 14 öğrencinin ikinci kez sınıfta kaldığı için okuldan atıldığı belirtilen açıklamada, Harp Okulları yönetmeliğine uygun olduğu için bu duruma karşı çıkılmadığı belirtildi. Atılan öğrencilerden bazılarının birilerinin araya girmesiyle okula geri çağrıldığını savunan grup, 14 öğrenciden sekizinin tanıdık, akraba, yakınlık gibi değişik bağlantılarını devreye sokarak haksız bir şekilde atılmaktan kurtarıldığını iddia etti.

KOMUTANA TEPKİ

Skandal kararın arkasındaki isim olduğu iddia edilen Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Kadir Sağdıç'a da tepki gösterildi. 6. sınıfta okuldan atılan Muhammed Tok'un babası Şeref Tok, ?117 bin 500 TL tazminat istediler. Aylık faiz de uygulanıyor. Bunu ödeyemem. İptal ettirmek için dava açtık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber