Seçimlerden kalan belki de en güzel örnek...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUHSİN YILMAZ

ORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesinde 29 Mart yerel seçimlerinde aynı oyu alan 2 muhtar adayından birinin diğer aday lehine feragat etmesi takdirle karşılandı.

Fatsa ilçesine bağlı İslamdağ beldesi İstiklal Mahallesi'nde 29 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık için 5 aday yarıştı. Bu adaylardan Ekrem Yirmibeşoğlu (69) ve Bekir Dik (54) 96'şar oy aldı. Bu sonuca göre ne yapılacağı düşünülürken, bir dönem muhtarlık yapan Ekrem Yirmibeşoğlu tüm emeklerini bir tarafa bırakarak çevresinin de tavsiyesiyle hakkını arkadaşı ve aynı zamanda akrabası olan Dik'e verdi ve İlçe Seçim Kurulu'na giderek bu kararını onaylattı. Ekrem Yirmibeşoğlu seçimi berabere bitirdikten sonra

çevresinin tavsiyeleri ile bu kararı verdiğini belirterek, "Arkadaşıma bu görevi seve seve veriyorum. Hakkım helal olsun" dedi.

Bekir Dik ise 2 arkadaş olarak beldede geçmişi uzun yıllara dayanan ailelerin fertleri olduğunu ifade ederek, "O bana hakkını verdi, bütün mahalle takdir etti. Biz istiyoruz ki bu manzara tüm Türkiye'ye örnek olsun. Seçimi kaybeden, kazananı tebrik etsin. Seçimi kazanan da kaybedeni rencide etmesin" diye konuştu.

Karşılıklı yapılan anlaşmanın ardından yeni Muhtar Bekir Dik, kendisine muhtarlık hakkını veren Ekrem Yirmibeşoğlu'na kendi elleriyle tatlı ikram etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber