Öğrenciler üniversite olaylarını protesto etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 14:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

GEÇEN yıl 6 Nisan tarihinde Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yaşanan ve silahların patladığı olayları protesto etmek isteyen bir grup sol görüşlü öğrenci, kampüs girişinde basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 70 kişilik öğrenci grubu geçen yıl üniversite yerleşkesinde yaşanan olayları protesto ederek, ?Faşist saldırılara son, baskılar, soruşturmalar, atılmalar bizi yıldıramaz' yazılı pankart açtı. Geçen yıl yaşanan olayların karşıt görüşlü kişiler tarafından çıkartıldığını söyleyen öğrenciler, ?Ömer Ulusoy sadece bir tetikçi. Polis ifadelerinde Ulusoy, isim vererek kendisini azmettirenleri açıklamasına rağmen polis bu olaylara kayıtsız kalmıştır. Basında sağ-sol çatışması, Ülkücü- PKK hesaplaşması hatta hatta kız meselesi gibi gerçek dışı yayınlar yapıldı. Polis öğrencileri ve Ömer Ulusoy'u hedef gösterdi. Üniversite içerisinde 9 kurşun sıkıldı. O sırada polis vardı ama olaylara seyirci kaldı. Bu olayların üzeri örtülmeye çalışılıyor? dedi.

Öğrenciler sloganlar atıp polisi ve medyayı protesto etti.

Akdeniz Üniversitesi'nde geçen yıl 6 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen taşlı, sopalı ve silahlı kavganın 10'uncu duruşması geçen 17 Mart'ta yapıldı. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz 44 sanık ile tek tutuklu sanık Ömer Ulusoy yargılanıyor. Davanın 11'inci duruşması 10 Nisan'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber