Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki hafta kabinede bir değişiklik bekleniyor mu?"şeklindeki soruyu, "Bu adım (Kabine değişikliği) bu hafta içinde mi olur, daha sonra mı olur? bu adımı attığımız zaman zaten hep beraber göreceksiniz"diye yanıtladı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir gazetecinin, "Önümüzdeki hafta kabinede 6 bakanın değişeceği yolunda haberler var. Önümüzdeki hafta kabinede bir değişiklik bekleniyor mu?" sorusu üzerine, bu konuyla ilgili cevabı daha önce verdiğini belirterek, bunun sık sık gündeme getirilmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama sizleri pek üzmüyor herhalde. Bu tür adımlar atılacağı zaman, böyle bir karar verileceği zaman, bu tabii böyle bir kararlılığın içerisinde değil de sulandırılarak olursa olmaz. Bakın, sayısına varıncaya kadar söylüyorsunuz. Nereden çıkıyor, nasıl çıkıyor? Bir basın toplantısında sorulan soru üzerine sizlere bir cevap vermiştim; 'Bu isimler kimse açıklayın, Bakanlar Kurulu'nun gizliliğine ters düşen bir olayı ben sizden öğrenip, kimse bu incelemesini yapayım, bu arkadaşları kabinenin dışına koyarım' demiştim, ama benim bakan arkadaşlarımın hepsi bir defa zaten bu konuda herhangi bir sıkıntının içinde olan arkadaşlar değil. Böyle bir revizyonu yapmak için de illa bir seçim geçirmeye de gerek yok. Seçimin öncesinde de sonrasında da bu her zaman her ülkede başbakanların takdiridir. Bunu yaparlar. Nitekim ülkemde de böyle bir adımı Bakanlar Kurulu için de atabilirim, aynı şekilde partimin Merkez Yürütme Kurulu'nda da, Grubunda da atabiliriz. Böyle bir şeyin kararını verdiğimiz anda bu adımı atarız, ama bu adım bu hafta içinde mi olur, daha sonra mı olur? Bu adımı attığımız zaman zaten hep beraber sizler de göreceksiniz."

"Cuma günü yeni bir ekonomik önlem paketi açıklayacağınız yönünde haberler var. Böyle bir açıklama var mı?" sorusuna Erdoğan, "Hayır şu anda gündemimizde öyle bir şey söz konusu değil" yanıtını verdi.

Erdoğan, Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun, ilgili Başbakan Yardımcısı başkanlığında bir toplantı yapacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber