Adana'da AK Parti ve CHP'nin avukatlarına soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2009 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Adana'da, AK Parti ve CHP'nin yerel seçimlerde oy sandıklarının "tutanaklarında oynandığı" iddiası üzerine Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, adliye kameralarındaki görüntüleri YSK'ya delil olarak sunacaklarını belirterek CD halinde savcılıktan alan bu iki partinin avukatları hakkında, bu görüntüleri basına sızdırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Savcılığı, başlattığı soruşturma kapsamında, AK Parti ve CHP'nin, 29 Mart yerel seçimlerinde, Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulunun bulunduğu Adliye binasına sandıkların kapanmasından sonra oy torbalarının getirilişi sırasında "tutanaklarda oynandığı" iddialarını inceliyor.

Adana Cumhuriyet Savcısı Hüsnü Sarıkaya tarafından sürdürülen soruşturmada, tutanaklarda oynama yapıldığı iddiası üzerine kamera kayıtlarının izlenmesinin ardından bazı kişilerin ifadelerine başvuruldu.

Bu arada, adliye kameralarındaki görüntüleri, Yüksek Seçim Kuruluna delil olarak sunacaklarını belirterek, CD halinde savcılıktan alan AK Parti ve CHP'nin avukatları hakkında ise bu görüntüleri basına sızdırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, "Yargıyı etkilemeye yönelik' yayın yapan ve görüntüleri yayınlayan bazı basın kuruluşlarıyla ilgili de soruşturma başlatılacağı belirtildi.

Bu arada seçim görevlisi olup da tutanaklarla oynadıkları iddiasıyla bazı kişilerin gözaltına alınıp tutuklandıklarına yönelik iddiaların ise asılsız olduğu bildirildi.

Öte yandan bir matbaada basılı oy pusulaları bulunduğu ihbarı üzerine de Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan incelemenin sonuçlandığı, matbaa yetkililerinin ifadelerinin alındığı ve konuyla ilgili suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber