Kendilerini polis gibi tanıtan gaspçılara 30'ar yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2009 14:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eskişehir'de kendilerini polis gibi tanıtarak iki gencin cep telefonlarını ve 145 lirasını gasp ettikleri iddia edilen tutuklu 2 sanık hakkında 30'ar yıl hapis cezası istendi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Şükrü Türk (25), Ferhat Badır (26) ile tutuksuz yargılanan sanıklar Harun Özdemir (27) ve Yusuf Çelik (22) hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, şehir dışında öğrenci olduğu için ilk kez duruşmaya katılan müştekiler Korhan Akarca (24) ve arkadaşı Yasemin Canbazoğlu'ndan (23) olayı anlatmalarını istedi.

Yasemin Canbazoğlu, arkadaşı Korhan Akarca'nın otomobili ile gezerken kuaförlük yapan bir kız arkadaşının iş yerinden tanıdığı sanıkların da otomobile bindiklerini ve kentte birlikte dolaştıklarını söyledi.

Sanıkların bir süre sonra otomobilden indiklerini ifade eden Canbazoğlu, şöyle konuştu:

''Daha sonra Korhan'ı cep telefonundan arayan Şükrü Türk ve Ferhat Badır, otomobilde bir şeyler unuttuklarını söylediler. Tekrar buluştuk. Sanıklar Şükrü Türk ve Ferhat Badır yeniden otomobile bindiler. Kendilerini narkotik polisi olarak tanıttılar. Bizi karakola götüreceklerini söyleyerek, Korhan Akarca'ya kelepçe taktılar. Cüzdanlarımızı ve cep telefonlarımızı istediler. İstediklerini verdik. Sim kartı ve aldıkları paranın yarısını geri verdiler. Daha sonra otomobilden indiler. Dava sürecinde sanıkların aileleri tarafından zararımız karşılandı. Sanıklardan şikayetçi değilim.''

Korhan Akarca da kendilerini polis gibi tanıtan sanıkların 145 lira ile cep telefonlarını aldıklarını belirterek, ''Sanıklar her şeyi hak ediyor. Ancak ailelerinin durumlarına üzüldüğümüz için şikayetimizden vazgeçiyoruz'' dedi.

Tutuklu sanık Şükrü Türk ve Ferhat Badır, suçlamaları kabul etmeyip, tahliyelerini istedi.

Müşteki ve sanıkları dinleyen savcı, mütalaasında tutuklu sanıklar Şükrü Türk ve Ferhat Badır'ın gasp suçunu işledikleri için 30'ar yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Sanık avukatlarının mütalaaya yazılı cevap vereceklerini ifade etmesi üzerine dava ertelendi.

Duruşma sonrasında sanıkların yakınları fenalık geçirdi. Baygınlık geçiren Şükrü Türk'ün annesi Öznur Türk'e, adliyeye çağrılan sağlık görevlileri müdahale etti. Öznur Türk ve bazı yakınları, Devlet Hastanesine kaldırıldı.

-OLAY-

Cumhuriye Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde 1 Aralık 2008'de kendilerini polis gibi tanıtarak kelepçe taktıkları Korhan Akarca ve Yasemin Canbazoğlu'nun cep telefonlarını ve parasını gasp ettikleri iddia edilen özel güvenlik görevlisi Şükrü Türk, Ferhat Badır, Harun Özdemir ve Yusuf Çelik yakalanmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Şükrü Türk ve Ferhat Badır tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber