Tunceli beyaz eşya dağıtımı yeniden başlatıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

TUNCELİ Valiliği'nin, parasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılayıp seçimler öncesi dağıttığı ve YSK'nin uyarısıyla durdurulan beyaz eşya ve kanepe yardımı, Pülümür İlçesi'nde dağıtılmaya başlandı.

Tunceli Valiliği yerel seçimler öncesi ?Her eve beyaz eşya' kampanyası düzenleyip, parasına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşıladığı beyaz eşya ve mobilya dağıtımına başladı. Türkiye'de çok tartışılan ve YSK'nin seçimler öncesinde dağıtılamaz açıklaması yaptığı yardımların, dağıtımın sürmesi üzerine YSK İçişleri Bakanlığı'na başvurup Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkında disiplin soruşturması yapılmasını istedi. Bunun üzerine valilik Şubat ayı sonunda yaptığı toplantıda yardımların 7 Şubat tarihinde durdurulduğunu ve 4 Nisan tarihinden itibaren yeniden dağıtılacağı kararı aldı. Dağıtım komisyonunda yeralan muhtarlara da 4 ve 5 Mart tarihlerinde dağıtımların 7 Şubat tarihinde durdurulduğuna yönelik tutanak imzalatıldı.

PÜLÜMÜR'DE DAĞITIM SÜRÜYOR

Yardımların dağıtımı Nazimiye İlçesi'nde tamamı, Tunceli merkezde yüzde 80'i, Pülümür'de de yüzde 20'lik kısm seçimlerden önce gerçekleştirildi. Pülümür Kaymakamlığı, önceki gün kalan beyaz eşya ve mobilya yardımlarını dağıtmaya başlarken, 198 bin TL'lik yardımın bir iki gün içinde tamamlanacağı belirtildi. Bugün kadar hiç yardım yapılmayan Pertek, Ovacık, Hozat, Mazgirt ve Çemişkezek ilçelerinde ise dağıtımın ne zaman başlatılacağı konusunda açıklama yapılmadı.

Beyaz eşya yardımına ilişkin Valilik hakkında suç duyurusunda bulunan Emek Partisi Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, seçimler öncesi acele olarak dağıtılmak istenen yardımların seçimlerden sonra dağıtılmamasını yadırgadıklarını söyledi. Yardımların seçimlerden sonra dağıtılmasını istediklerini söyleyen Tunç, ?Seçimden önce bu kadar acele edenler şimdi neden dağıtmıyor anlamıyoruz. Madem seçim rüşveti değildiyse halkın ihtiyacı vardıysa neden seçimlerin üzerinde bunca zaman geçmiş hala dağıtılmadı. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendiği iki müfettiş Valiyi aklayarak gitti. Yardımlar YSK tarafından 7 Şubat'ta durduruldu, ancak bu tarihten sonra defalarca dağıtım yapıldı. Şimdi öğreniyoruz ki müfettişlerin tutukları raporda 7 Şubat'tan sonra yardımların yapılmadığı her şeyin usulüne göre yapıldığı belirtilmiş. Bizler biliyoruz ki o dönemde valilik muhtarlara geçmişe dönük tutanak imzalatmıştı. Müfetişler bizlerin bilgisine dahi başvurmadan incelemelerini bitirip valiyi aklayıp gittiler? dedi.

Tunceli merkez Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Ali Rıza Güneş, seçimler öncesi dağıtılan yardımların mahallelerinde henüz tamamlanmadığını söyledi. Güneş, ?Hala dağıtımı yapılmayan beyaz eşyalar var, Bunlar yakın zamanda dağıtılır ama ne zaman dağıtılacağı konusunda bilgi sahibi değiliz. Ben İçişleri Bakanlığı müfettişlerine bu yardımların seçim rüşveti olmadığını söylemiştim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber