Görevde yükselmede başarısız olunan her sınava eksi puan uygulaması yargıdan döndü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2009 14:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Memur-Sen ve Büro Memur-Sen Karaman Eski İl Temsilcisi Veysel GÖKTEKİN, Konya Sigorta İl Müdürlüğüne sürgün edilmesi ve 2004 - 2005 ve 2006 yılı sicil notlarının düşük verilmesine karşı açtığı davaları kazanmasının ardından, görevde yükselme eğitimi ve şeflik sınavına alınması yönündedeki başvurusunun İdare tarafından reddine karşı Konya 2. İdare Mahkemesinde açtığı davayı da kazandı.

Açtığı dava sonucunda sınava girmeye hak kazanan Veysel GÖKTEKİN, AÇILAN ŞEFLİK SINAVINDA kazanarak, KARAMAN SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE şef olarak ATAMASI YAPILDI.

Konya 2. İdare Mahkemesinin 2008/1148 Esas sayılı kararı ile Veysel GÖKTEKİN' in açtığı davada, Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğine ilişkin olarak önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararında, değerlendirme forumunda yer alan ve başarısız olduğu her sınav için -2 puan, kesilmesini öngören düzenlemenin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğe aykırı olduğuna karar verdi.

Mahkeme, Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği eki değerlendirme formunun 8. maddesinin (a) bendinde başarısız olduğu her sınav için -2 puan kesileceği şeklindeki düzenlemenin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 12. maddesine aykırı olduğuna karar verdi. Kararda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 12. maddesinde yer alan (Bu sınava herhangi bir sebeple katılmayanlar ile başarısız olan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olanlar aynı unvanla ilgili düzenlenecek eğitim ve sınava ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir) kuralına aykırı olduğuna karar vermiştir.

Memurlar.net'in notu: Söz konusu karar bir idare mahkemesi kararıdır. Bu karar idare tarafından temyiz edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber