İletişim doktoralı polisler, Cizre'de... Olay yok

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Nisan 2009 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Küçük hanımlar beyler' oyunu bozdu

YIL 2008. Şırnak'ın Cizre İlçesi, teröristbaşının yakalanışının yıldönümünde karıştı. PKK ön saflara yine çocukları sürdü. Minikler, taşlarla polise saldırdı. 54 çocuk gözaltına alındı, bir kısmı tutuklandı.

Ve aradan sadece 1 yıl geçti. Bu yılki benzer gösterilerde Cizre'de hiçbir çocuk rol almadı. Peki bu büyülü değişimin sebebi ne? Farkın nedeni Şırnak Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve Cizre İlçe Emniyet Müdürü Atalay Bahar'ın başlattığı bir proje. Bahar, Emniyet Amiri Musa Kansu ve Başkomiser Mücahit Kesgin öncülüğünde Atatürk'ten esinle 'Küçük hanımlar, küçük beyler' projesi start aldı. Davranış bilimleri, iletişim gibi konularda uzman sivil giyimli polisler, 20 bin çocuğa ulaştı. Miniklere umutlu yarınlar anlatıldı. Ülkenin geleceğinin onların elinde olduğu vurgulandı. Zararlı alışkanlıklar hakkında bilgi verildi. Kitap, defter, oyuncak ihtiyaçları karşılandı. Ve en önemlisi şefkat ve ilgi sunuldu. Cizreli çocuklar artık polis ağabeylerini taşlamıyor. Zaman zaman karakollara gidip ders çalışıyor, ağabeylerinden yardım alıyor.

ÇÖZÜM İLETİŞİMDEN GEÇTİ

Projeye imza atan polisler, iletişim ve terör konusunda uzman. Şırnak Emniyet Müdürü Avcı, zamanını halkla yüze yüze iletişime ayırıyor. Cizre Emniyet Müdürü Bahar, iletişim üzerine doktora yapmış. Emniyet Amiri Kansu İstanbul'da polis ile vatandaş arasında köprü olan haber merkezinde çalışmış. Polis memuru Nedim Bayrak ise iletişim üzerine kurslar almış.

Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber