İK sitesine eklenen özgeçmişlerde artış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com'un araştırmasına göre küresel ekonomik krize rağmen yapı-inşaat, perakendecilik-toptancılık ve sağlık-tıp alanındaki firmaların işe alınacak adayları aramayı sürdürüyor.

Yenibiris.com, kriz ortamındaki iş dünyasını mercek altına aldı. Son altı aylık sürecin istihdam bilançosunu çıkartan Yenibiris.com, iş ve aday arama trafiği en yoğun olan sektör ve pozisyonları ortaya çıkarttı.

Yenibiris.com'un verileri, küresel ekonomik krize rağmen yapı-inşaat, perakendecilik-toptancılık ve sağlık-tıp alanındaki firmaların işe alınacak adaylar aramayı sürdürdüğünü gösterirken, sitede yayınlanan ilanlarda aranılan pozisyonlara bakıldığında ilk beş sırayı ?satış temsilcisi?, ?müşteri temsilcisi?, ?satış danışmanı?, ?sekreter? ve ?süpervizör? pozisyonlarının oluşturduğu görülüyor.

Son altı ayda Yenibiris.com'a eklenen özgeçmiş sayısı önceki altı aya göre yüzde 12 oranında artarken, adayların sektörlere göre dağılımında ilk beş sırayı gıda, tekstil, diğer, eğitim ve yapı ? inşaat sektörleri aldı.

Yeni eklenen özgeçmişlerdeki pozisyonlara bakıldığında ise ilk beş ?satış danışmanı?, ?öğretmen?, ?kasiyer?, ?sekreter? ve ?tekniker? pozisyonlarından oluştu.

Yenibiris.com'da son altı ayda yayınlanan ilanlara yapılan başvurular, adayların en çok yapı ? inşaat sektörüne talep gösterdiklerini ortaya koydu.

Bunu sırasıyla üretim ? imalat, sağlık ? tıp ve perakendecilik ? toptancılık sektörleri takip etti.

Yenibiriş Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

?Bu dönemde iş arayanlara, işverenlerin talepleri doğrultusunda bazı tavsiyelerde bulunmak istiyoruz. Bilindiği üzere işletmeler, kriz dönemlerinde daha az sayıda ancak daha nitelikli bir kadro ile iş yapmayı seçiyor. Bir kişi birkaç iş alanında aynı anda sorumluluk alabiliyor. 1994 ve 2001 krizlerinde bunu yaşadık.

Kendini geliştiren, sorumluluk alan, iş disiplini ve üretme kapasitesi yüksek personel her dönemde istihdam edilmeye ve elde tutulmaya çalışılıyor. Adaylara iş ararken çalışma hayatının fırsatlarla dolu olduğunu dikkate almalarını ve deneyim kazanmanın önemini göz önünde tutarak çalışma hayatına bir an önce girmelerini öneriyoruz. Dünya ve ülke şartlarını gözeterek iş arayışında gereğinden fazla talepkar olmamalarını ve çalışma şartları açısından esnek olmaları gerekse de geleceğe hazırlık için bugünü iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz.?

Kriz sonrası dönemde ertelenmiş istihdam planları devreye gireceği için, şirketlerin işe alımlarını ve piyasayı takip etmelerinin avantaj sağlayacağına dikkati çeken Kılıçlıoğlu, işe alımla sonuçlanmayacak olsa dahi iş görüşmelerine gitmenin önemine işaret etti.

Kılıçlıoğlu, bunun, hem adaya mülakat deneyimi kazandıracak, hem de krizden sonraki işe alımda etkili olabileceğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber